Το Ethereum πλησιάζει στο mainnet της Dencun μετά την ενεργοποίηση των Sepolia

Το οικοσύστημα του Ethereum έγινε μάρτυρας ενός ακόμη βήματος προς την πλήρη εφαρμογή της αναβάθμισης Dencun, καθώς ενεργοποιήθηκε ομαλά στο δοκιμαστικό δίκτυο Sepolia, σηματοδοτώντας τη δεύτερη φάση της διαδικασίας. Αυτή η αναβάθμιση, μια σύνθεση πολλαπλών Ethereum Improvement Proposals (EIPs), συμπεριλαμβανομένης της EIP-4844 που εισάγει το proto-danksharding, στοχεύει στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του δικτύου Ethereum.

Προηγουμένως, η αναβάθμιση Dencun αναπτύχθηκε με επιτυχία στο δοκιμαστικό δίκτυο Goerli στις 17 Ιανουαρίου, εισάγοντας βασικές βελτιώσεις όπως το proto-danksharding, το οποίο υπόσχεται να ανακουφίσει τα τέλη συναλλαγών layer 2. Σε αντίθεση με την ενεργοποίηση του Goerli, η οποία αντιμετώπισε καθυστέρηση λόγω σφάλματος, η αναβάθμιση των Sepolia προχώρησε απρόσκοπτα στις 30 Ιανουαρίου, υπογραμμίζοντας την πρόοδο που έχει σημειωθεί στο οικοσύστημα του Ethereum.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μοιράστηκε ο εκπαιδευτής του Ethereum Anthony Sassano, η ενεργοποίηση του Dencun στα Sepolia σηματοδοτεί μια θετική πορεία προς την ενδεχόμενη ανάπτυξή του στο mainnet. Ωστόσο, το τελικό βήμα εξαρτάται από την ενεργοποίηση της αναβάθμισης στο τελευταίο testnet του Ethereum, το Holesky, που έχει προγραμματιστεί για τις 7 Φεβρουαρίου.

Η Christine Kim από την Galaxy Digital σημείωσε σε μια ανάρτηση στο X ότι οι πιθανότητες για την ενεργοποίηση του mainnet του Dencun ήταν όλο και πιο ευνοϊκές, ανάλογα με την επιτυχή εφαρμογή στο δοκιμαστικό δίκτυο Holesky. Ο Parithosh Jayanthi, μέλος της ομάδας DevOps του Ethereum Foundation, επανέλαβε επίσης την ομαλή ενεργοποίηση του Dencun σε Sepolia σε μια ανάρτηση στο X.

Η αναβάθμιση Dencun περιλαμβάνει σημαντικές αλλαγές στα επίπεδα συναίνεσης και εκτέλεσης του Ethereum, με στόχο τη μείωση του κόστους των πρωτοκόλλων scaling layer 2 στο οικοσύστημα. Το EIP-4844, συγκεκριμένα, εισάγει blobs δεδομένων που μπορούν να προσαρτηθούν σε μπλοκ, προσφέροντας μια λύση για τη σημαντική μείωση του κόστους συναλλαγών.

Τα πρωτόκολλα layer 2 διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην παροχή γρήγορων και χαμηλών συναλλαγών για αποκεντρωμένες εφαρμογές και πλατφόρμες που βασίζονται στο Ethereum, ιδίως μετά τη μετάβαση του Ethereum σε έναν μηχανισμό συναίνεσης proof-of-stake. Η απόδοση αυτών των πρωτοκόλλων είναι στενά συνδεδεμένη με αναβαθμίσεις layer 1, όπως το Dencun, οι οποίες αποσκοπούν στη μείωση του κόστους συναλλαγών και στη βελτίωση της συνολικής αποδοτικότητας.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: