Ο Saylor της MicroStrategy ανακοινώνει πώληση μετοχών αξίας $750M, υπονοεί περαιτέρω αγορές Bitcoin

Η MicroStrategy, μια εξέχουσα εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες και γνωστή για τις σημαντικές συμμετοχές της στο Bitcoin, κάνει και πάλι στρατηγικές κινήσεις στον χώρο των κρύπτο. Η εταιρεία κατέθεσε αίτηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) την 1η Αυγούστου, αποκαλύπτοντας τα σχέδιά της να αντλήσει έως και 750 εκατομμύρια δολάρια μέσω πώλησης μετοχών. Η MicroStrategy δήλωσε ότι έχει συνάψει συμφωνία πώλησης με τρεις εταιρείες – Cowen and Company, Canaccord Genuity και Berenberg Capital – για την πώληση των κοινών μετοχών της κατηγορίας Α.

Η εταιρεία γνωστοποίησε ότι τα έσοδα από αυτή την πώληση μετοχών θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για διάφορους γενικούς εταιρικούς σκοπούς, οι οποίοι περιλαμβάνουν την πιθανή απόκτηση περισσότερων Bitcoin και την ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης. Κατά τη διάρκεια μιας κλήσης για τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου, ο Οικονομικός Διευθυντής της MicroStrategy, Andrew Kang, τόνισε ότι θα μπορούσαν να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αγοράσουν περισσότερο Bitcoin ή να χρησιμοποιήσουν τα κεφάλαια για την επαναγορά ή την αποπληρωμή εκκρεμών χρεών, όπως και τα προηγούμενα προγράμματά τους.

Αυτή τη στιγμή κατέχει το εντυπωσιακό ποσό των 152.800 Bitcoins, που αποτιμάται σε περίπου 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια στις τρέχουσες τιμές, η MicroStrategy συνεχίζει να επιβεβαιώνει την ανοδική της στάση στο κορυφαίο κρυπτονόμισμα. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, η εταιρεία πρόσθεσε 12.333 Bitcoins στο χαρτοφυλάκιό της και τον Ιούλιο απέκτησε άλλα 467 Bitcoins.

Ο πρόεδρος της MicroStrategy, Michael Saylor, έχει εκφράσει τον πρωταρχικό τους στόχο να δημιουργήσουν πρόσθετο Bitcoin για τους μετόχους τους. Δήλωσε ότι σκοπεύουν να επιτύχουν αυτόν τον στόχο είτε μέσω ταμειακών ροών από την επιχείρηση είτε μέσω ευφυούς αυξητικής χρηματοδότησης μετοχικού ή δανειακού κεφαλαίου, καθώς και μέσω άλλων στρατηγικών δραστηριοτήτων.

Μετά την ανακοίνωση της πώλησης των μετοχών, η τιμή του Bitcoin σημείωσε άνοδο σχεδόν 2%, ανεβαίνοντας από τα 29.200 δολάρια στα 29.771 δολάρια τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές. Η εξέλιξη αυτή ευθυγραμμίζεται με το συνεχιζόμενο ράλι του Bitcoin, το οποίο συνέβαλε σημαντικά στην άνοδο των μετοχών της MicroStrategy. Από την αρχή του έτους, οι μετοχές της MSTR έχουν εκτιναχθεί κατά σχεδόν 200%, ανεβαίνοντας από τα 145,02 δολάρια ανά μετοχή στις 3 Ιανουαρίου στα 434,98 δολάρια τη στιγμή της δημοσίευσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Google Finance. Καθώς η MicroStrategy συνεχίζει να διερευνά καινοτόμους τρόπους για να ενισχύσει τις συμμετοχές της στο Bitcoin, οι επενδυτές και οι λάτρεις του Bitcoin παρακολουθούν στενά τις στρατηγικές κινήσεις της εταιρείας στη δυναμική αγορά κρυπτονομισμάτων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: