Η Coinbase διερευνά την προσθήκη του Bitcoin Lightning Network, ο Brian Armstrong συζητά τα σχέδια με τον Jack Dorsey

Το Coinbase, ένα από τα κορυφαία ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, εξετάζει ενεργά την ενσωμάτωση του Bitcoin Lightning Network στο πλαίσιο των προσπαθειών του να προωθήσει την ευρεία υιοθέτηση των κρυπτοπληρωμών σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε ένα πρόσφατο νήμα του Twitter (που μετονομάστηκε σε X) στις 28 Ιουλίου, ο διευθύνων σύμβουλος της Coinbase Brian Armstrong ασχολήθηκε με την κοινότητα των κρυπτονομισμάτων και τόνισε τις δυνατότητες των κρυπτονομισμάτων να φέρουν επανάσταση στην παγκόσμια υποδομή πληρωμών. Τόνισε την ανάγκη συνεργατικών προσπαθειών, συμπεριλαμβανομένης της ενσωμάτωσης layer 2 solutions, της βελτίωσης των on-ramps και της απλούστευσης της εμπειρίας των χρηστών και των διαδικασιών onboarding.

Ωστόσο, ορισμένοι από τους μακροχρόνιους υποστηρικτές του ανταλλακτηρίου, όπως ο ιδρυτής της MicroStrategy Michael Saylor και ο διευθύνων σύμβουλος της Square Jack Dorsey, εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με το όραμα του Armstrong, δεδομένου ότι δεν ανέφερε ρητά το Bitcoin στην ανάρτησή του. Το Lightning Network, μια λύση εκτός αλυσίδας για τις συναλλαγές Bitcoin, έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει την ταχύτητα και να μειώσει το κόστος των συναλλαγών. Ο Saylor απλώς συνέστησε στην Coinbase να ενσωματώσει το Bitcoin Lightning, ενώ ο Dorsey διερωτήθηκε ποιο κρυπτονόμισμα προσφέρει καλύτερο πρωτόκολλο μεταφοράς χρημάτων από το Bitcoin και γιατί.

Σε απάντηση, ο Armstrong διευκρίνισε ότι η Coinbase δεν παραβλέπει το Bitcoin και επιβεβαίωσε τη δέσμευση της εταιρείας να υποστηρίζει τις πληρωμές Bitcoin. Αποκάλυψε επίσης ότι η Coinbase διερευνούσε ενεργά την προσθήκη υποστήριξης του Bitcoin Lightning. Ο Dorsey αναγνώρισε τον σημαντικό ρόλο της Coinbase στην εισαγωγή των ανθρώπων στο Bitcoin και εξέφρασε την επιθυμία να συνεργαστεί με τον Armstrong για την επένδυση πόρων στο Bitcoin και τις τεχνολογίες layer 2. Και οι δύο επιχειρηματίες υπογράμμισαν τη σημασία ενός ανοιχτού πρωτοκόλλου για τη μετάδοση χρημάτων στο διαδίκτυο που παραμένει αποκεντρωμένο και ελεύθερο από τον έλεγχο μίας μόνο οντότητας.

Αυτή η ειλικρινής και ανοιχτή συζήτηση μεταξύ των δύο ηγετών της βιομηχανίας κρύπτο ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση και των δύο να συνεργαστούν ως ενιαία ομάδα. Η ανταλλαγή τους χρησίμευσε ως απόδειξη του πνεύματος συνεργασίας που υπάρχει στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, όπου οι παράγοντες του κλάδου προσπαθούν να προωθήσουν συλλογικά την υιοθέτηση και τη χρηστικότητα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Είναι ενδιαφέρον ότι και άλλα εξέχοντα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων έχουν ήδη υιοθετήσει το Lightning Network. Η Binance, για παράδειγμα, ενσωμάτωσε με επιτυχία το Bitcoin Lightning Network μέσα σε ένα μήνα από την ανακοίνωση της πρόθεσής του να το κάνει. Αρκετά άλλα ανταλλακτήρια, συμπεριλαμβανομένων των Bitfinex, River Financial, OKX, Kraken και CoinCorner, έχουν επίσης υιοθετήσει το δίκτυο Lightning, αναγνωρίζοντας τις δυνατότητές του να ενισχύσει την επεκτασιμότητα και την αποτελεσματικότητα των συναλλαγών Bitcoin.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: