Η MicroStrategy επιτυγχάνει κερδοφορία και ξεπερνά τα 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια Bitcoin Holdings

Η MicroStrategy, μια εξέχουσα εταιρεία επιχειρηματικής ευφυΐας και ένας από τους μεγαλύτερους εταιρικούς κατόχους Bitcoin στις Ηνωμένες Πολιτείες, πραγματοποίησε μια αξιοσημείωτη επιστροφή στην κερδοφορία κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, χάρη στην άνοδο της τιμής του Bitcoin.

Σύμφωνα με την υποβολή των αποτελεσμάτων του β’ τριμήνου την 1η Αυγούστου, η MicroStrategy ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 22,2 εκατομμυρίων δολαρίων, μια σημαντική μεταστροφή από καθαρές ζημίες ύψους 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Αν και τα συνολικά έσοδα παρέμειναν σχετικά αμετάβλητα στα 120,4 εκατομμύρια δολάρια, η τύχη της εταιρείας επηρεάστηκε σημαντικά από μια μικρότερη ζημία απομείωσης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ύψους 24,1 εκατομμυρίων δολαρίων στο τρίμηνο, σε σύγκριση με το εκπληκτικό ποσό των 917,8 εκατομμυρίων δολαρίων το β’ τρίμηνο του 2022.

Οι διακυμάνσεις της κερδοφορίας της MicroStrategy συνδέονται στενά με τις διακυμάνσεις της τιμής του Bitcoin, η οποία κυμάνθηκε μεταξύ 25.000 και 30.700 δολαρίων κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου. Η αγορά γνώρισε ένα αξιοσημείωτο ράλι στα μέσα Ιουνίου, με αφορμή την κατάθεση αρκετών νέων spot διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων Bitcoin στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Από τις 31 Ιουλίου 2023, τα χαρτοφυλάκια Bitcoin της MicroStrategy αυξήθηκαν σε 152.800 bitcoins, με σημαντική προσθήκη 12.333 bitcoins κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη αύξηση σε ένα μόνο τρίμηνο από το δεύτερο τρίμηνο του 2021. Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Andrew Kang, τόνισε ότι χρησιμοποίησαν μετρητά από τις δραστηριότητες για να ενισχύσουν τις συμμετοχές τους σε Bitcoin, λαμβάνοντας υπόψη τις ελπιδοφόρες προοπτικές του θεσμικού ενδιαφέροντος, της λογιστικής διαφάνειας και της αυξανόμενης ρυθμιστικής σαφήνειας για το Bitcoin.

Ο πρόεδρος της MicroStrategy, Michael Saylor, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο μέλλον του Bitcoin, ιδίως υπό το πρίσμα των πρόσφατων ενεργειών επιβολής από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, οι οποίες, όπως πιστεύει, θα ευνοήσουν τελικά το Bitcoin -το μόνο κρυπτονόμισμα που αποκλείεται από την ταξινόμηση ως αξιόγραφο από τον πρόεδρο της SEC Gary Gensler.

Το δεύτερο τρίμηνο, η MicroStrategy επένδυσε 347 εκατομμύρια δολάρια για την απόκτηση 12.333 επιπλέον bitcoins. Μέχρι τις 30 Ιουλίου, η εταιρεία πραγματοποίησε άλλη μια αγορά 467 BTC, με αποτέλεσμα το συνολικό υπόλοιπο Bitcoin να αξίζει 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε τρέχουσες τιμές.

Για να επεκτείνει περαιτέρω τις συμμετοχές της σε Bitcoin, η εταιρεία κατέθεσε επίσης αίτηση στην SEC την 1η Αυγούστου, αποκαλύπτοντας σχέδια πώλησης μετοχών ύψους έως 750 εκατομμυρίων δολαρίων για την απόκτηση Bitcoin και άλλους γενικούς εταιρικούς σκοπούς.

Η τιμή του Bitcoin συνέχισε την ανοδική της πορεία το 2023, με μια άνοδο 79% από την αρχή του έτους, ενώ σήμερα διαπραγματεύεται στα 29.206,80 δολάρια, σύμφωνα με το Google Finance. Ομοίως, η τιμή της μετοχής της MicroStrategy έχει σημειώσει σημαντική άνοδο, σημειώνοντας άνοδο σχεδόν 200% από 145,02 δολάρια ανά μετοχή στις 3 Ιανουαρίου σε 434,98 δολάρια τη στιγμή που γράφεται η παρούσα έκθεση.

Οι αναλυτές της Berenberg Capital, μιας επενδυτικής εταιρείας με έδρα τη Νέα Υόρκη, έχουν επίσης εκφράσει ανοδικές προοπτικές για τη MicroStrategy, προβλέποντας πιθανά σημαντικά κέρδη στις μετοχές της εταιρείας λόγω του επερχόμενου ράλι για το μισό του Bitcoin.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: