Ο Sam Bankman-Fried σπάει τη σιωπή του μετά την καταδίκη: “Ποτέ δεν πίστεψα ότι οι πράξεις μου ήταν παράνομες”

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της FTX, Sam “SBF” Bankman-Fried, έσπασε τη σιωπή του απαντώντας σε ερωτήματα από ειδησεογραφικά πρακτορεία μετά την καταδίκη του σε 25ετή φυλάκιση. Σύμφωνα με δημοσίευμα του ABC News την 1η Απριλίου, ο Bankman-Fried επικοινώνησε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το Μητροπολιτικό Κέντρο Κράτησης στο Μπρούκλιν, όπου κρατείται από τον Αύγουστο του 2023. Η καταδίκη του στις 28 Μαρτίου από τον δικαστή Lewis Kaplan του Περιφερειακού Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης ήρθε μετά την καταδίκη του για επτά κακουργήματα.

Στην ηλεκτρονική του αλληλογραφία με το ABC, ο Bankman-Fried εξέφρασε τη δυσπιστία του σχετικά με τη νομιμότητα των πράξεών του, δηλώνοντας: “Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι αυτό που έκανα ήταν παράνομο“. Πρόσθεσε: “Με στοιχειώνει, κάθε μέρα, αυτό που χάθηκε. Δεν είχα ποτέ την πρόθεση να βλάψω κανέναν ή να πάρω τα χρήματα κανενός”.

Ενώ απαντούσε σε ερωτήσεις, οι απαντήσεις του Bankman-Fried φάνηκε να αποσείουν την ευθύνη για την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου τον Νοέμβριο του 2022. Παραδέχτηκε ότι έλαβε “κακές αποφάσεις“, αλλά αρνήθηκε ότι ενήργησε με εγωιστικά κίνητρα. Τα σχόλιά του απηχούσαν τις προηγούμενες δηλώσεις του πριν από την καταδίκη, στις οποίες προσπάθησε να εκλογικεύσει τις ενέργειές του πριν από την κήρυξη πτώχευσης του FTX, υποστηρίζοντας ότι το ανταλλακτήριο “θα είχε επιβιώσει” και οι πελάτες θα είχαν εξοφληθεί.

Η επικοινωνία με το ABC ενδεχομένως να σηματοδοτεί μία από τις τελευταίες δηλώσεις του Bankman-Fried πριν από την έναρξη της ομοσπονδιακής ποινής φυλάκισής του. Ο δικαστής Κάπλαν συνέστησε στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του σε φυλακή μέσης ή χαμηλής ασφαλείας στην περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο.

Σύμφωνα με την καταχώριση της 28ης Μαρτίου, ο Bankman-Fried πρόκειται να εκτίσει περίπου 24,25 χρόνια, λαμβάνοντας υπόψη τον χρόνο που έχει ήδη περάσει υπό κράτηση μετά την προφυλάκιση από τον δικαστή Kaplan. Νομικοί εμπειρογνώμονες εικάζουν ότι θα μπορούσε ενδεχομένως να μειώσει την ποινή του μέσω καλής συμπεριφοράς, αν και η αναστολή δεν ισχύει στο ομοσπονδιακό σωφρονιστικό σύστημα.

Παρά τις προθέσεις που εξέφρασε η νομική ομάδα του Bankman-Fried να ασκήσει έφεση κατά της ετυμηγορίας στις 28 Μαρτίου, δεν είχε κατατεθεί έφεση κατά τη στιγμή της δημοσίευσης.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: