Σε μια απότομη τροπή των γεγονότων την Τρίτη, το Bitcoin σημείωσε σημαντική πτώση 5%, προκαλώντας αναταραχή μεταξύ των traders με μοχλευμένες θέσεις στο Bitcoin και σε άλλα κρυπτονομίσματα. Μέσα σε διάστημα μόλις δύο ωρών, σημειώθηκαν απώλειες συνολικού ύψους άνω των 165 εκατομμυρίων δολαρίων.
Κατά τη διάρκεια των πρώτων ωρών της 2ας Μαρτίου UTC, η αξία του Bitcoin κατρακύλησε από τα 69.450 δολάρια στο χαμηλό των 65.970 δολαρίων, σημειώνοντας μια ταχεία πτώση της τάξης του 5%, όπως αναφέρουν τα δεδομένα του TradingView.
Τα δεδομένα που προέρχονται από την Coinglass αποκαλύπτουν ότι η ξαφνική πτώση της τιμής του Bitcoin είχε ως αποτέλεσμα τη ρευστοποίηση θέσεων μόχλευσης αξίας άνω των 165 εκατομμυρίων δολαρίων. Μεταξύ αυτών, περίπου 50 εκατ. δολάρια σε long positions σε Bitcoin και πάνω από 40 εκατ. δολάρια σε long positions σε Ether υπέστησαν το μεγαλύτερο βάρος των απωλειών. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα liquidations επηρέασαν επίσης θέσεις σε άλλα κρυπτονομίσματα, με περίπου 6 εκατ. δολάρια σε long positions στο Dogecoin και 4 εκατ. δολάρια στο Solana να εξαλείφονται, αν και έμειναν πίσω από το BTC και το ETH.
Ταυτόχρονα με την πτώση της τιμής του Bitcoin, τα ETFs Bitcoin σημείωσαν καθαρή εκροή 86 εκατομμυρίων δολαρίων, γεγονός που σηματοδοτεί μια απόκλιση από τις προηγούμενες τέσσερις ημέρες θετικών εισροών, σύμφωνα με τα στοιχεία της FarSide.
Το ETF της BlackRock αναδείχθηκε ως το ETF με τις καλύτερες επιδόσεις, διαθέτοντας καθαρές εισροές 165,9 εκατ. δολαρίων, ακολουθούμενο από τη Fidelity με 44 εκατ. δολάρια. Ωστόσο, οι εισροές αυτές αντισταθμίστηκαν από το GBTC της Grayscale, το οποίο παρουσίασε εκροές ύψους 302 εκατ. δολαρίων, με αποτέλεσμα να σημειωθεί καθαρή ημερήσια εκροή 85,7 εκατ. δολαρίων σε όλα τα αμοιβαία κεφάλαια.
Εν μέσω του Flash Crash του Bitcoin, το stablecoin Tether (USDT) παρουσίασε μεταβλητότητα, αποκλίνοντας στιγμιαία από το peg του κατά περίπου 1%, πέφτοντας από τη συνήθη τιμή του 1 δολαρίου στα 0,988 δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία από το CoinGecko και το Google Finance. Ενώ η αιτία αυτής της διακύμανσης παραμένει αβέβαιη, δεν είναι σαφές αν επρόκειτο για σφάλμα API σε ορισμένους ανιχνευτές δεδομένων ή αν το νόμισμα παρουσίασε πραγματικά μια ξαφνική υποτίμηση. Ειδικότερα, αυτό το σύντομο depeg δεν παρατηρήθηκε σε άλλες πλατφόρμες παρακολούθησης τιμών.
Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .
Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!
Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis