Ο Ron DeSantis λέει στον Elon Musk ότι το Bitcoin θα πεθάνει αν επανεκλεγεί ο Joe Biden

Η συνάντηση του Elon Musk με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία και κυβερνήτη της Φλόριντα Ron DeSantis κορυφώθηκε με την επικέντρωση στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία – αναφερόμενος στο Bitcoin και το ψηφιακό δολάριο, με μια αναφορά στο Dogecoin για καλό σκοπό.

Η συζήτηση μεταξύ του Musk και του DeSantis, την οποία συντόνισε ο επιχειρηματίας David Sacks, δεν κατάφερε να απογειωθεί παρά μόνο τριάντα και πλέον λεπτά μετά την προγραμματισμένη ώρα έναρξής της, με εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες του Twitter να διαπιστώνουν ότι οι εφαρμογές τους κατέρρευσαν και η ροή του ήχου παρουσίαζε δυσλειτουργίες. Όμως η συζήτηση τελικά ξεκίνησε και προς το τέλος της ομιλίας, ο DeSantis στηρίχθηκε στη θέση του ως υποστηρικτής του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα παρουσίασε την υποστήριξή του στο Bitcoin ως θέμα πολιτικών ελευθεριών και τις προσπάθειες περιορισμού των κρύπτο από τους αντιπάλους του ως κυβερνητική υπερβολή.

“Έχετε κάθε δικαίωμα να έχετε Bitcoin”, δήλωσε ο DeSantis. “Ο μόνος λόγος που δεν αρέσει σε αυτούς τους ανθρώπους στην Ουάσινγκτον είναι επειδή δεν το ελέγχουν”.

Η εκδήλωση του Ron DeSantis στο Twitter Spaces βιώνει “ταχεία απρογραμμάτιστη αποσυναρμολόγηση”

Καθώς η προεκλογική περίοδος του 2024 ξεκινάει, τα σχόλια του DeSantis αντικατοπτρίζουν εκείνα του Δημοκρατικού υποψήφιου προέδρου Robert F. Kennedy Jr, ο οποίος αναφέρθηκε στο Bitcoin την περασμένη εβδομάδα ως παράδειγμα δημοκρατίας και ανάθεμα για τους αυταρχικούς.

Την Τετάρτη, ο DeSantis αναφέρθηκε στην αύξηση των ρυθμιστικών μέτρων επιβολής που έχει αντιμετωπίσει ο κλάδος των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων μέχρι στιγμής φέτος, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να εκκαθαρίσει τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία για να διατηρήσει τη βασιλεία των κυβερνώντων.

“Το Bitcoin αποτελεί απειλή γι’ αυτούς”, δήλωσε ο DeSantis. “Προσπαθούν να το ρυθμίσουν και να το εξαφανίσουν από την ύπαρξή του”.

Ο DeSantis δεσμεύτηκε ότι αν το Κογκρέσο προσπαθήσει ποτέ να θεσπίσει απαγόρευση “πραγμάτων όπως το Bitcoin” με την ψήφιση νέας νομοθεσίας, θα αντιταχθεί σθεναρά σε αυτό. Είπε επίσης ότι η σημερινή κυβέρνηση θα μπορούσε να εξαφανίσει το Bitcoin εάν επανεκλεγεί ο Μπάιντεν.

“Το σημερινό καθεστώς, σαφώς, το έχει βάλει στο μάτι το Bitcoin”, δήλωσε ο DeSantis. “Και αν συνεχιστεί για άλλα τέσσερα χρόνια, πιθανότατα θα καταλήξουν να το σκοτώσουν”.

Απευθυνόμενος στη στροφή της πολιτικής συζήτησης προς την εστίαση στα κρύπτο, ο David Sacks σημείωσε ότι υπάρχει ένα μεγάλο ακροατήριο κρύπτο στο Twitter. Ο Μασκ παρενέβη για να πει ότι υπάρχει και για το “Dogecoin”.

Ο DeSantis έχει ενσωματώσει στην πλατφόρμα του με την πάροδο του χρόνου παρατηρήσεις κατά των ψηφιακών νομισμάτων κεντρικών τραπεζών, επαναλαμβάνοντας δηλώσεις εκπροσώπων όπως ο Tom Emmer και επιδιώκοντας την απαγόρευση των κρυπτονομισμάτων που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση στη Φλόριντα.

Ο Robert F. Kennedy Jr. μπαίνει ακόμη περισσότερο στα κρύπτο μετά από παρατηρήσεις κατά των CBDC

Τα ψηφιακά νομίσματα κεντρικών τραπεζών (CBDC) είναι παρόμοια με περιουσιακά στοιχεία όπως τα stablecoins που είναι συνδεδεμένα με την τιμή ενός κρατικού νομίσματος όπως το δολάριο. Αλλά αντί να εκδίδονται από ιδιωτικές εταιρείες σε δημόσια δίκτυα, διαχειρίζονται από τις αντίστοιχες κυβερνήσεις ή κεντρικές τράπεζες.

Στην περίπτωση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, ο πρόεδρος Jerome Powell δήλωσε ότι ένα CBDC θα λάβει “ιδανικά” γραπτή έγκριση από το Κογκρέσο. Αλλά ο DeSantis δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο παρέκκλισης όσον αφορά αυτό, και δεν θα συμβεί επί των ημερών του.

“Πρέπει να λάβετε έγκριση από το Κογκρέσο”, δήλωσε ο DeSantis για ένα CBDC. “Μπορώ να σας πω ότι, αν είμαι πρόεδρος, δεν θα κάνουμε ένα ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας”.

Ο DeSantis υπογράμμισε το μήνυμά του ότι ένα CBDC θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τον περιορισμό αγορών που θεωρούνται πολιτικά δυσμενείς στα μάτια εκείνων που ελέγχουν την τεχνολογία, προωθώντας ενδεχομένως περιβαλλοντικά ζητήματα ή εμποδίζοντας την πώληση πυροβόλων όπλων.

“Το βλέπω ως μια μαζική μεταφορά εξουσίας από τους μεμονωμένους καταναλωτές σε μια κεντρική αρχή και δεν νομίζω ότι αυτό είναι καλό για μια ελεύθερη κοινωνία”, είπε. “Είμαι αρνητικός στο ψηφιακό νόμισμα [μιας] κεντρικής τράπεζας”.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: