Η Circle λανσάρει το stablecoin με βάση το ευρώ στο blockchain Avalanche

Ο εκδότης σταθερών νομισμάτων Circle εγκαινίασε το Euro Coin (EUROC) στο Avalanche, μια κίνηση που στοχεύει στην παροχή ταχύτερων και πιο αποτελεσματικών πληρωμών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών για προγραμματιστές και χρήστες.

H ομάδα της Circle δήλωσε ότι το λανσάρισμα αποτελεί μέρος της στρατηγικής τους για πολλαπλές αλυσίδες για το EUROC. Η ομάδα ανέφερε ότι η διαθεσιμότητα του EUROC στο Avalanche αυξάνει τη ρευστότητά του και δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να πραγματοποιούν συναλλαγές σε ευρώ μαζί με το σταθερό νόμισμα της, το USD Coin (USDC), που υποστηρίζεται από το USD.

Ο εκδότης σταθερού νομίσματος λάνσαρε το EUROC πέρυσι ως ένα ρυθμιζόμενο σταθερό νόμισμα που υποστηρίζεται πλήρως με αποθέματα ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι κάθε ΤΟΚΕΝ EUROC θα έχει ένα ισοδύναμο ευρώ που θα φυλάσσεται σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που ρυθμίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο αντιπρόεδρος του τμήματος προϊόντων της Circle, Joao Reginatto, δήλωσε ότι η κυκλοφορία του EUROC επιτρέπει καλύτερη πρόσβαση στο ευρώ για οποιονδήποτε. Ο Reginatto εξήγησε: “Η EUROCRECO είναι μια εταιρεία, η οποία μπορεί να έχει ένα πολύ μεγάλο ποσό για να αγοράσει και να επενδύσει:

“Όταν πρωτοπαρουσιάσαμε το Euro Coin στο Ethereum πέρυσι, θέλαμε ο καθένας με σύνδεση στο διαδίκτυο να έχει πρόσβαση στο ευρώ πέρα από σύνορα και ζώνες ώρας”.

Η εισαγωγή του token Avalanche επιτρέπει στους προγραμματιστές και τους χρήστες να έχουν μια “πιο αποδοτική” εμπειρία στις οικονομικές συναλλαγές τους, σύμφωνα με την Reginatto. Το στέλεχος πιστεύει ότι αυτό δημιουργεί νέες δυνατότητες για πληρωμές και εμβάσματα.

Ο John Nahas, αντιπρόεδρος επιχειρηματικής ανάπτυξης της Ava Labs, αναμένει “μεγάλη ανταπόκριση και χρήση του Euro Coin” στο blockchain Avalance. Σύμφωνα με τον Nahas, η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi) επεκτείνεται σε ένα πιο πολυνομισματικό και διασυνοριακό περιβάλλον και η προσθήκη του EUROC θα επιταχύνει την υιοθέτηση σε ένα “πολύ μεγαλύτερο κομμάτι του κόσμου”.

Εν τω μεταξύ, η Circle εισήγαγε πρόσφατα ένα πρωτόκολλο που επιτρέπει cross-chain μεταφορές USDC μεταξύ Ethereum και Avalanche. Στις 26 Απριλίου, η ομάδα εγκαινίασε το πρωτόκολλο που θα καίει νομίσματα στην αλυσίδα του αποστολέα και θα κόβει νέα στην αλυσίδα του παραλήπτη. Αυτό διαφέρει σημαντικά από τις παραδοσιακές γέφυρες που απλά κλειδώνουν τα tokens στο συμβόλαιό τους.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: