Η ZA Bank σχεδιάζει λιανικές συναλλαγές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στο Χονγκ Κονγκ σύμφωνα με νέες κατευθυντήριες γραμμές

Η ZA Bank με έδρα το Χονγκ Κονγκ σχεδιάζει να προσφέρει συναλλαγές εικονικών περιουσιακών στοιχείων λιανικής στη διοικητική περιοχή. Η τράπεζα ανακοίνωσε το σχέδιό της στις 24 Μαΐου, μία ημέρα αφότου η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης του Χονγκ Κονγκ (SFC) δήλωσε ότι θα αρχίσει να δέχεται αιτήσεις για την έκδοση retail virtual asset trading platform license applications.

Η τράπεζα θα συνεργαστεί με τοπικά αδειοδοτημένα ανταλλακτήρια εικονικών περιουσιακών στοιχείων για να λάβει ρυθμιστικές εγκρίσεις, σύμφωνα με δήλωση. Οι πελάτες της τράπεζας θα είναι σε θέση να “εμπορεύονται εικονικά περιουσιακά στοιχεία με τη χρήση fiat νομίσματος εντός της εφαρμογής ZA Bank App” μόλις υπάρξουν αυτές οι εγκρίσεις.

Η διαπραγμάτευση εικονικών περιουσιακών στοιχείων αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της τράπεζας, η οποία θα περιλαμβάνει επίσης τη διαπραγμάτευση μετοχών των Ηνωμένων Πολιτειών στο μέλλον, δήλωσε η τράπεζα.

Η SFC ανακοίνωσε το άνοιγμα της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων μαζί με την εφαρμογή νέων κατευθυντήριων γραμμών για τις απαιτήσεις ασφάλειας της φύλαξης περιουσιακών στοιχείων, τα πρότυπα κυβερνοασφάλειας και τον διαχωρισμό των περιουσιακών στοιχείων των πελατών, μεταξύ άλλων. Οι εν λόγω κατευθυντήριες γραμμές θα τεθούν σε ισχύ τον Ιούνιο. Οι περισσότερες πλατφόρμες διαπραγμάτευσης εικονικών περιουσιακών στοιχείων που είναι προσβάσιμες στο κοινό στο Χονγκ Κονγκ δεν ρυθμίζονται τώρα από την SFC.

Η ανακοίνωση της νέας διαδικασίας αδειοδότησης συγκέντρωσε μεγάλη προσοχή, καθώς κατά τη διάρκεια της περιόδου διαβούλευσης υποβλήθηκαν 152 σχόλια. Μια θυγατρική της κινεζικής κρατικής εταιρείας Greenland υπέβαλε επίσης αίτηση για άδεια εμπορίας εικονικών περιουσιακών στοιχείων στο Χονγκ Κονγκ.

Η ZA Bank – η μεγαλύτερη ψηφιακή τράπεζα του Χονγκ Κονγκ, η οποία ελέγχεται από την κινεζική ασφαλιστική εταιρεία ZhongAn Online P&C Insurance – δήλωσε σχετικά με τα σχέδιά της:

“Με την κίνηση αυτή, η ZA Bank θα υποστηρίξει το όραμα της κυβέρνησης της Ειδικής Διοικητικής Περιοχής του Χονγκ Κονγκ για την ανάπτυξη ενός δυναμικού τομέα και οικοσυστήματος για τα εικονικά περιουσιακά στοιχεία.”

Η άνοδος του Χονγκ Κονγκ στο χώρο των εικονικών περιουσιακών στοιχείων φαίνεται επίσης στην έναρξη του πιλοτικού προγράμματος ψηφιακού δολαρίου Χονγκ Κονγκ της Νομισματικής Αρχής του Χονγκ Κονγκ, στο οποίο συμμετέχει και η ZA Bank, καθώς και στην εμφάνιση εκεί τεχνολογικών επιταχυντών και θερμοκοιτίδων.

Τον Απρίλιο αναφέρθηκε ότι η ZA Bank ετοιμάζεται να λειτουργήσει ως τράπεζα διακανονισμού για αναλήψεις tokens από αδειοδοτημένα ανταλλακτήρια σε δολάρια Χονγκ Κονγκ, κινεζικά γιουάν και δολάρια ΗΠΑ.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: