Έκθεση αποκαλύπτει συστήματα τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιούνται σε θανατηφόρες στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ισραήλ

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του Bloomberg, οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) χρησιμοποιούν συστήματα τεχνητής νοημοσύνης (AI) για την επιλογή στόχων σε αεροπορικές επιδρομές και υλικοτεχνικές επιχειρήσεις.

Αξιωματούχοι του ισραηλινού στρατού επιβεβαίωσαν τη χρήση ενός συστήματος συστάσεων τεχνητής νοημοσύνης που αναλύει τεράστιες ποσότητες δεδομένων για να βοηθήσει στην επιλογή στόχων για αεροπορικές επιδρομές. Επιπλέον, οι IDF χρησιμοποιούν ένα μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης γνωστό ως Fire Factory, το οποίο βοηθά στην οργάνωση των επόμενων επιδρομών υπολογίζοντας τα φορτία πυρομαχικών, δίνοντας προτεραιότητα στους στόχους, αναθέτοντας καθήκοντα και προτείνοντας χρονοδιαγράμματα με βάση εγκεκριμένα στρατιωτικά δεδομένα.

Η τεχνολογία ΤΝ έχει βρει εκτεταμένες εφαρμογές σε διάφορες βιομηχανίες, με την αυτοματοποίηση να αποτελεί σημαντικό τομέα εστίασης. Εξορθολογίζοντας τις επαναλαμβανόμενες εργασίες και επιτρέποντας την ανάλυση δεδομένων μεγάλης κλίμακας, οι αλγόριθμοι ΤΝ ενισχύουν την αποδοτικότητα και παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες για τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων.

Ενώ οι ανθρώπινοι χειριστές εξακολουθούν να επιβλέπουν και να εγκρίνουν μεμονωμένους στόχους και σχέδια αεροπορικών επιδρομών, η έκθεση υπογραμμίζει ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιείται σε αυτά τα συστήματα στερείται κανονισμών σε διεθνές ή κρατικό επίπεδο, σύμφωνα με αξιωματούχο των IDF.

Οι υποστηρικτές υποστηρίζουν ότι οι προηγμένοι αλγόριθμοι τεχνητής νοημοσύνης έχουν τη δυνατότητα να ξεπεράσουν τις ανθρώπινες ικανότητες και να βοηθήσουν στην ελαχιστοποίηση των απωλειών. Ωστόσο, οι επικριτές εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με τους κινδύνους που συνδέονται με την αυξημένη εξάρτηση από τα αυτόνομα συστήματα, τονίζοντας τις πιθανές θανατηφόρες συνέπειες.

Η έκθεση αναφέρει ότι οι IDF έχουν ενσωματώσει εκτενώς συστήματα τεχνητής νοημοσύνης σε διάφορες μονάδες, τοποθετώντας τον εαυτό τους ως παγκόσμιο ηγέτη στον αυτόνομο οπλισμό. Ορισμένα από αυτά τα συστήματα έχουν αναπτυχθεί από ισραηλινούς εργολάβους άμυνας, ενώ άλλα, όπως οι κάμερες ελέγχου των συνόρων StarTrack, έχουν δημιουργηθεί από τον στρατό και χρησιμοποιούν χιλιάδες ώρες υλικού για την αναγνώριση ατόμων και αντικειμένων.

Συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης από τις IDF στις επιχειρήσεις παραμένουν απόρρητες. Ωστόσο, στρατιωτικοί αξιωματούχοι επιβεβαιώνουν ότι οι IDF έχουν αποκτήσει εμπειρία στο πεδίο της μάχης με αυτά τα αμφιλεγόμενα συστήματα κατά τη διάρκεια περιοδικών κλιμακώσεων στη Λωρίδα της Γάζας, όπου οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιούνται συχνά ως απάντηση σε επιθέσεις με ρουκέτες.

Οι ειδικοί τονίζουν τη δυνατότητα μείωσης των απωλειών μεταξύ των αμάχων μέσω της ενσωμάτωσης της τεχνητής νοημοσύνης στα συστήματα μάχης. Η Simona R. Soare από το Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών σημειώνει ότι όταν οι τεχνολογίες ΤΝ χρησιμοποιούνται σωστά, μπορούν να παρέχουν σημαντικά πλεονεκτήματα αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας, επιτυγχάνοντας ενδεχομένως υψηλή ακρίβεια, εάν οι τεχνολογικές παράμετροι είναι σωστά βαθμονομημένες.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: