Ο Robert Kennedy Jr καταγγέλλει την SEC για την προστασία των τραπεζών αντί του αμερικανικού λαού – Ζητά φιλικούς προς την κρύπτο Επιτρόπους

Ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ (RFK Jr.) εξέφρασε τον θαυμασμό του για το bitcoin, ενώ επέκρινε τη ρυθμιστική προσέγγιση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) προς τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων σε συνέντευξή του στο Thestreet, που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή. Ο RFK Jr. είναι ανιψιός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζον Φ. Κένεντι και γιος του πρώην γενικού εισαγγελέα των ΗΠΑ Ρόμπερτ Φ. Κένεντι.

Μοιράζοντας την πρόθεσή του να διορίσει άτομα φιλικά προς τα κρύπτο στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος, ο Κένεντι δήλωσε:

Δεν θέλω στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανθρώπους που είναι κατά των κρύπτο. Το πολύ-πολύ να είναι ουδέτεροι και να έχουμε ανθρώπους από την κοινότητα των κρύπτο.

Πολλοί άνθρωποι έχουν επικρίνει την SEC, υπό τον πρόεδρο Gary Gensler, για την υιοθέτηση μιας προσέγγισης με επίκεντρο την επιβολή της νομοθεσίας για τη ρύθμιση του χώρου των κρύπτο. Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, ο Gensler δήλωσε ότι η εποπτική αρχή κινητών αξιών θα χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για να πατάξει τις μη συμμορφούμενες επιχειρήσεις κρύπτο. Ωστόσο, πολλοί έχουν παραπονεθεί ότι οι κανόνες είναι τόσο ασαφείς που είναι πολύ δύσκολο να διασφαλιστεί η συμμόρφωση. Τον περασμένο μήνα, το εισηγμένο στον Nasdaq ανταλλακτήριο κρύπτο Coinbase κατέθεσε αγωγή κατά της SEC λόγω της έλλειψης ρυθμιστικής σαφήνειας. Τον ίδιο μήνα, ο Αμερικανός βουλευτής Warren Davidson (R-OH) αποκάλυψε ότι εισάγει νομοθεσία για την απομάκρυνση του προέδρου της SEC “για να διορθώσει μια μακρά σειρά καταχρήσεων”.

Ο Κένεντι τόνισε: “Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες που έχει αναλάβει την εποπτεία της SEC: “Η λειτουργία της SEC τώρα δεν είναι να προστατεύει τον αμερικανικό λαό, αλλά να προστατεύει τις τράπεζες – ιδιαίτερα τις κεντρικές τράπεζες και αυτά τα συμφέροντα”. Ο ίδιος πρόσθεσε: “Η Κένεντι είναι η μόνη εταιρεία που μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για τη διαχείριση των τραπεζών:

Αυτό που κάνουν είναι σκοτεινό, δεν είναι διαφανές και δεν φέρνει διαφάνεια στο σύστημά μας.

RFK Jr τονίζει τα οφέλη του Bitcoin

Ο υποψήφιος για την προεδρία είναι ένθερμος υποστηρικτής του bitcoin και η εκστρατεία του δέχεται δωρεές BTC. Ο Κένεντι εξήγησε: “Ο Κένεντι είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο:

Ένα από τα θεμέλια του Bitcoin είναι ότι μπορείτε να το εμπιστευτείτε. Και κανείς δεν μπορεί να το χειραγωγήσει. Δεν υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να το χειραγωγήσει.

“Αυτό που συμβαίνει με το Bitcoin είναι πολύ, πολύ δημοκρατικό. Όλα αποφασίζονται από όλους τους miners με δημοκρατικό τρόπο και με αλγόριθμους που δεν μπορούν να χειραγωγηθούν”, συνέχισε ο Kennedy. “Είναι το τέλειο βασικό νόμισμα, επειδή υπάρχει μια πεπερασμένη ποσότητα… Το Bitcoin που υπάρχει στη Γη είναι απείρως διαιρετό, οπότε είναι κατά κάποιο τρόπο το τέλειο νόμισμα – έχει εγγενή αξία και δίνει στους ανθρώπους μια διέξοδο”.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: