Η κυβέρνηση του Λάος φέρεται να δίνει προτεραιότητα στην τεχνολογία blockchain για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Στις 26 Μαΐου, η κυβέρνηση του Λάος φέρεται να φιλοξένησε την εναρκτήρια υπουργική διάσκεψη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό Blockchain 4.0 στην πρωτεύουσα της χώρας, Βιεντιάν. Στη διάσκεψη, της οποίας ηγήθηκε ο πρωθυπουργός του Λάος Sonexay Siphandone, συμμετείχαν εμπειρογνώμονες του blockchain και διάφοροι ηγέτες από τις κύριες οικονομικές υπηρεσίες της χώρας.

Σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας λογισμικού MetaBank της Σιγκαπούρης, το κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού του Λάος με την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας. Ειδικότερα, παρουσιάστηκε η έννοια του Blockchain 4.0, τονίζοντας τη σημασία της ανοικτής συνεργασίας και τοποθετώντας το Λάος ως καταλύτη και ωφελημένο του αναδυόμενου παγκόσμιου ψηφιακού τοπίου.

Η MetaBank είναι οργανισμός-εταίρος του Υπουργείου Τεχνολογίας του Λάος. Οι δύο οργανισμοί σχεδιάζουν τη δημιουργία ενός κέντρου έρευνας και ανάπτυξης blockchain για την υποστήριξη της πρωτοβουλίας Blockchain 4.0 του Λάος.

Η διάσκεψη φέρεται να περιέγραψε διάφορους στόχους για την ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας του Λάος, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης της ψηφιακής τεχνολογίας για τη δημιουργία νέων φορολογικών εσόδων, την ενίσχυση των συναλλαγματικών αποθεμάτων, τον περιορισμό του πληθωρισμού, την προώθηση της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης, τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και την ενίσχυση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας βραχυπρόθεσμα. Επιπλέον, η εκδήλωση πρότεινε τον σχηματισμό μιας επιτροπής μετασχηματισμού της τεχνολογίας Blockchain, υπεύθυνης για τη διασφάλιση της νομικής συμμόρφωσης και τη σύνταξη νομοθεσίας σχετικής με την ψηφιακή οικονομία.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο Siphandone φέρεται να τόνισε τη σημασία της ενσωμάτωσης της τεχνολογίας blockchain σε διάφορες κυβερνητικές διαδικασίες και της εκτεταμένης αξιοποίησής της για τη διοικητική διαχείριση και τις δημόσιες υπηρεσίες. Δήλωσε ότι η υιοθέτηση της τεχνολογίας blockchain είναι απαραίτητη για την επίτευξη του ένατου πενταετούς σχεδίου του Λάος για την εθνική, οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

Το Λάος, που βρίσκεται στη Νοτιοανατολική Ασία, έχει πρόσφατα λάβει σημαντικά μέτρα για την ενσωμάτωση του blockchain και της ψηφιακής τεχνολογίας. Τον Φεβρουάριο, η ιαπωνική εταιρεία χρηματοοικονομικού λογισμικού Soramitsu υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης με την κεντρική τράπεζα του Λάος για την έναρξη ενός έργου proof-of-concept για ένα ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας. Στο πλαίσιο του έργου, ένα ψηφιακό νόμισμα με την ονομασία DLak θα ανταλλάσσεται με εμπορικές τράπεζες για νόμισμα fiat και θα χρησιμοποιείται για συναλλαγές σε πραγματικό χρόνο με τους συμμετέχοντες πωλητές χρησιμοποιώντας έναν κωδικό QR και μια εφαρμογή. Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των προηγούμενων καθυστερήσεων στις ψηφιακές συναλλαγές στο Λάος, οι οποίες θα μπορούσαν να διαρκέσουν έως και ένα μήνα για να εκκαθαριστούν.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: