Ο Robert F. Kennedy Jr. δεσμεύεται να υποστηρίξει το δολάριο ΗΠΑ με Bitcoin ως πρόεδρος

Ο Robert F. Kennedy Jr., υποψήφιος πρόεδρος των Δημοκρατικών, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αντικαταστήσει σταδιακά το δολάριο των Ηνωμένων Πολιτειών με Bitcoin, εάν εξασφαλίσει την προεδρία. Μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Heal-the-Divide PAC στις 19 Ιουλίου, ο Κένεντι πρότεινε την ιδέα της υποστήριξης του δολαρίου ΗΠΑ με “σκληρό νόμισμα”, όπως ο χρυσός, το ασήμι, η πλατίνα ή το Bitcoin, σε μια προσπάθεια να αποκατασταθεί η σταθερότητα στην αμερικανική οικονομία.

Ο Κένεντι πιστεύει ότι η υποστήριξη του δολαρίου με σκληρά περιουσιακά στοιχεία θα μπορούσε να συμβάλει στον περιορισμό του πληθωρισμού, στην ενίσχυση του δολαρίου και στη δημιουργία μιας νέας εποχής οικονομικής σταθερότητας και ευημερίας για το έθνος. Ο ίδιος περιέγραψε μια σταδιακή διαδικασία, ξεκινώντας με ένα μικρό ποσοστό κρατικών γραμματίων που θα υποστηρίζονται από σκληρά περιουσιακά στοιχεία και προσαρμόζοντας την αναλογία υποστήριξης με βάση την επιτυχία του σχεδίου.

Εκτός από την πρότασή του για την υποστήριξη, ο Κένεντι δήλωσε ότι οι μετατροπές μεταξύ Bitcoin και δολαρίου ΗΠΑ θα απαλλάσσονται από τους φόρους κεφαλαιακών κερδών. Αυτή η απαλλαγή, κατά τη γνώμη του, θα ενθαρρύνει τις επενδύσεις και θα δώσει κίνητρα στις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν εντός των Ηνωμένων Πολιτειών και όχι σε δικαιοδοσίες φιλικές προς τα κρύπτο, όπως η Σιγκαπούρη ή η Ελβετία.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Κένεντι υπέρ του Bitcoin ακολουθούν την εμφάνισή του στο συνέδριο Bitcoin 2023 στο Μαϊάμι στις 19 Μαΐου, όπου ανακοίνωσε ότι αποδέχεται δωρεές για την πολιτική εκστρατεία του σε Bitcoin. Οι γνωστοποιήσεις επενδύσεων στις 9 Ιουλίου αποκάλυψαν ότι ο Κένεντι κατέχει Bitcoin αξίας έως και 250.000 δολαρίων, παρά την προηγούμενη άρνησή του ότι έχει οποιαδήποτε έκθεση στο κρυπτονόμισμα.

Ο Κένεντι συγκαταλέγεται μεταξύ πολλών υποψήφιων για την προεδρία που δίνουν σημαντικές υποσχέσεις σχετικά με τα κρυπτονομίσματα. Στις 14 Ιουλίου, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία και κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις δεσμεύτηκε να απαγορεύσει τα ψηφιακά νομίσματα των κεντρικών τραπεζών σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι τα νομίσματα αυτά δεν θα έχουν θέση στη χώρα υπό την ηγεσία του.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: