Η κυριαρχία του Bitcoin αυξάνεται το 2ο τρίμηνο, καθώς τα Altcoins αντιμετωπίζουν απώλειες: CoinGecko Report

Σύμφωνα με τη βιομηχανική έκθεση της CoinGecko για το 2ο τρίμηνο του 2023, το Bitcoin επέδειξε ισχυρές επιδόσεις, κερδίζοντας την κυριαρχία στην αγορά έναντι των altcoins, τα οποία παρουσίασαν σημαντικές απώλειες καθ’ όλη τη διάρκεια του τριμήνου.

Η έκθεση, που δημοσιεύθηκε στις 18 Ιουλίου από τον συγκεντρωτή δεδομένων κρύπτο, τόνισε ότι το Bitcoin και το Ethereum συνέχισαν να βασίζονται στα κέρδη τους από το πρώτο τρίμηνο κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου. Αντίθετα, altcoins όπως το Binance Coin (BNB), το XRP και το Cardano (ADA) υπέστησαν διψήφιες απώλειες κατά την ίδια περίοδο.

Η CoinGecko απέδωσε τις μεγαλύτερες απώλειες στα BNB και ADA, καθώς και τα δύο tokens ενεπλάκησαν σε αγωγές που κατέθεσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατά της Binance και της Coinbase, αντίστοιχα, η οποία τα χαρακτήρισε ως κινητές αξίες.

Τα tokens αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) αντιμετώπισαν επίσης σημαντική πτώση κατά τη διάρκεια του τριμήνου, με τις UNI, LINK και Lido (LDO) να σημειώνουν διψήφιες απώλειες. Ομοίως, τα metaverse και play-to-earn tokens όπως τα AXS, SAND και MANA είδαν απώλειες έως και 40%.

Κατά συνέπεια, η κυριαρχία του Bitcoin έφτασε σε υψηλό διετίας, λίγο πάνω από το 52%, στα τέλη Ιουνίου. Ωστόσο, έκτοτε έπεσε κάτω από το 50% λόγω του ράλι των altcoin που προκλήθηκε από τη μερική δικαστική νίκη του Ripple.

Επιπλέον, τα περισσότερα altcoins που σημείωσαν κέρδη μετά την άντληση 80% του XRP έχουν ήδη χάσει αυτά τα κέρδη, επαναφέροντας την αγορά στην κατάσταση που βρισκόταν πριν από τη δικαστική απόφαση.

Η έκθεση της CoinGecko αποκάλυψε ότι η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς παρέμεινε σχετικά σταθερή καθ’ όλη τη διάρκεια του τριμήνου, ξεκινώντας και τελειώνοντας στα 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια. Από την έκδοση της έκθεσης, η κεφαλαιοποίηση της αγοράς παρέμεινε αμετάβλητη στα 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια το τρίτο τρίμηνο.

Το Bitcoin αναδείχθηκε ως ο ξεκάθαρος νικητής της περιόδου, ξεπερνώντας την υπόλοιπη αγορά με κέρδη σχεδόν 7%. Ωστόσο, ο μέσος ημερήσιος όγκος συναλλαγών για το Bitcoin μειώθηκε κατά 58,7% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Η έκθεση αναφέρει: “Μετά από ένα αστρικό πρώτο τρίμηνο, το Bitcoin εξακολουθεί να υπερέχει έναντι των περισσότερων σημαντικών κατηγοριών περιουσιακών στοιχείων το δεύτερο τρίμηνο, υστερώντας μόνο έναντι του NASDAQ και του S&P500”.

Με τα περισσότερα altcoins, εξαιρουμένου του XRP, να παρουσιάζουν επί του παρόντος υποχώρηση, οι ελπίδες για μια πρόωρη “altseason” μειώνονται, ενώ το Bitcoin διατηρεί την κυριαρχία του ως το κορυφαίο κρυπτονόμισμα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: