Αμερικανός νομοθέτης καλεί την πρόεδρο της SEC να επανεκτιμήσει τη θέση των κρύπτο μετά την απόφαση της Ripple

Ο αντιπρόσωπος Ritchie Torres από τη Νέα Υόρκη κάλεσε τον Gary Gensler, τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC), να επανεκτιμήσει τη θέση της ρυθμιστικής αρχής σχετικά με τα κρυπτονομίσματα μετά από μια πρόσφατη δικαστική απόφαση. Η εν λόγω απόφαση αφορούσε την υπόθεση της SEC κατά της Ripple, μιας εταιρείας blockchain, και ανέφερε ότι το token XRP δεν ήταν πρωτίστως μια κινητή αξία.

Σε επιστολή με ημερομηνία 18 Ιουλίου, ο Torres ζήτησε από την SEC να επικεντρώσει τις προσπάθειες επιβολής της σε “πραγματικούς παραβάτες” αντί να αντιμετωπίζει την πλειονότητα των περιουσιακών στοιχείων κρύπτo ως κινητές αξίες χωρίς διακριτική ευχέρεια. Ο βουλευτής επέκρινε την SEC για την έλλειψη σαφούς καθοδήγησης και για την αποστολή αντικρουόμενων μηνυμάτων υπό την ηγεσία του Gensler, σημειώνοντας ότι η Επιτροπή δεν έχει ακόμη εκδώσει κανόνες που να αφορούν ειδικά τα κρύπτo περιουσιακά στοιχεία.

Ο Torres υπογράμμισε επίσης τις πιθανές συνέπειες της απόφασης Ripple, υπονοώντας ότι θα μπορούσε να υπονομεύσει την τρέχουσα υπόθεση της SEC κατά της Coinbase, ενός δημοφιλούς ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων. Η SEC κατέθεσε αγωγή κατά της Coinbase τον Ιούνιο, ισχυριζόμενη ότι η πλατφόρμα προσέφερε μη εγγεγραμμένους τίτλους.

Στην επιστολή του, ο Torres τόνισε την ανάγκη η SEC να επανεκτιμήσει την προσέγγισή της και να σταματήσει αυτό που χαρακτήρισε ως “απερίσκεπτη ρυθμιστική επίθεση” στη βιομηχανία κρύπτo. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο βουλευτής μοιράζεται το ίδιο επώνυμο με τη δικαστή Analisa Torres, η οποία προήδρευσε στην υπόθεση SEC κατά Ripple. Ενώ αναφέρθηκε στην απόφαση του δικαστηρίου ως “δόγμα Torres”, διευκρίνισε ότι μάλλον αναφερόταν στη δικαστή και όχι στον ίδιο, καθώς δεν είχε συναντήσει ποτέ έναν Torres που να έχει άδικο για τα κρύπτo. Ο εκπρόσωπος Torres είναι επίσης μέλος της ομάδας Blockchain Caucus του Κογκρέσου.

Η απάντηση της SEC σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου παραμένει αβέβαιη. Ο πρόεδρος Gensler εξέφρασε την απογοήτευσή του σχετικά με τον πιθανό αντίκτυπο στους μικροεπενδυτές, αλλά η Επιτροπή δεν έχει ακόμη καθορίσει συγκεκριμένες ενέργειες που μπορεί να λάβει ως απάντηση στην απόφαση.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: