Ο Richard Teng της Binance απορρίπτει συγκρίσεις με την FTX και αγκαλιάζει τον ρυθμιστικό έλεγχο

Ο Richard Teng, επικεφαλής των περιφερειακών αγορών της Binance, τόνισε την οικονομική σταθερότητα του παγκόσμιου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων, απορρίπτοντας τυχόν συγκρίσεις με την FTX, η οποία αντιμετώπισε πρόσφατα πτώχευση και ρυθμιστικές προκλήσεις. Ο Teng μίλησε αποκλειστικά με τον συντάκτη Andrew Fenton στη Σιγκαπούρη, εξετάζοντας διάφορες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα περιφερειακά υποκαταστήματα της Binance και απαντώντας σε δημοσιεύματα που εικάζουν για την πιθανή διαδοχή του από τον ιδρυτή της Binance Changpeng “CZ” Zhao.

Ο Teng αναγνώρισε ότι η Binance αντιμετώπισε προκλήσεις τα τελευταία χρόνια, αλλά τόνισε την ικανότητα της εταιρείας να αντιμετωπίζει αυτά τα ζητήματα κατά περίπτωση, διατηρώντας παράλληλα την οικονομική ευρωστία και τη δυνατότητα να επεξεργάζεται αναλήψεις πελατών.

Όσον αφορά μια πρόσφατη ανάρτηση του “CZ” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία υπογράμμιζε τις αρνητικές εξελίξεις στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων, ο Teng τόνισε ότι η σύγκριση της Binance με την FTX ήταν αδικαιολόγητη. Τόνισε ότι τα περιουσιακά στοιχεία της Binance υποστηρίζονται πλήρως, δηλώνοντας: “Τα περιουσιακά μας στοιχεία υποστηρίζονται ένα προς ένα”.

Ο Teng αναφέρθηκε επίσης στις πρόσφατες αναφορές σχετικά με τις αποχωρήσεις υψηλόβαθμων στελεχών από το Binance και τις διασυνδέσεις του ανταλλακτηρίου με ρωσικές τράπεζες. Σημείωσε ότι η ταχεία ανάπτυξη της Binance σε διάστημα έξι ετών την έχει φέρει υπό έντονο έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές και τα μέσα ενημέρωσης, κάτι που η εταιρεία χαιρετίζει.

Όσον αφορά τα σχέδια της Binance για τη δικαιόχρηση της ρωσικής αγοράς, ο Teng διευκρίνισε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη καμία απόφαση, αλλά η εταιρεία παραμένει προσηλωμένη στην τήρηση των διεθνών κανόνων και προτύπων, ιδίως όσον αφορά τις οντότητες και τα άτομα στα οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις.

Ο Teng υπογράμμισε τη σημασία της ωρίμανσης των ρυθμιστικών πλαισίων σε διάφορες δικαιοδοσίες, χαιρετίζοντας τον κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης (MiCA) ως δυνητικό όφελος για ολόκληρο τον κλάδο. Σημείωσε ότι τα εναρμονισμένα πρότυπα σε διάφορες περιοχές θα διευκολύνουν τις παγκόσμιες πλατφόρμες όπως η Binance να περιηγηθούν στους διαφορετικούς κανόνες και κανονισμούς. Ο Teng θεώρησε ότι το MiCA αποτελεί “βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση”, καθώς προσφέρει συνεπή πρότυπα για τα 23 κράτη μέλη της ΕΕ, οδηγώντας ενδεχομένως σε μεγαλύτερη σύγκλιση των παγκόσμιων ρυθμιστικών κατευθυντήριων γραμμών για τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: