Ο πρωθυπουργός του Λιχτενστάιν θέλει οι πολίτες να πληρώνουν για κυβερνητικές υπηρεσίες με Bitcoin

Αν και οι λεπτομέρειες του σχεδίου ήταν λιγοστές, σε πρόσφατη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός Daniel Risch δήλωσε ότι “η επιλογή πληρωμής με Bitcoin έρχεται”.

Συνέχισε να περιγράφει πώς το ευρωπαϊκό μικροκράτος σκοπεύει να δέχεται πληρωμές για κυβερνητικές υπηρεσίες σε Bitcoin. Στη συνέχεια, θα τα ανταλλάσσει αμέσως με ελβετικά φράγκα, το εθνικό νόμισμα.

Μια παρόμοια προσέγγιση στις πληρωμές με Bitcoin έχουν χρησιμοποιήσει οι ελβετικές κοινότητες Zug και Lugano. Εκεί, οι τοπικές αρχές προχώρησαν στο να καταστήσουν νόμιμες τις πληρωμές με Bitcoin για την πληρωμή ορισμένων φόρων και εξόδων δημόσιων υπηρεσιών.

Στο Λουγκάνο, ακόμη και τα McDonalds δέχονται Bitcoin.

Επιπλέον, η τελευταία είδηση δεν είναι η πρώτη φορά που το Λιχτενστάιν γίνεται πρωτοσέλιδο για τις φιλικές προς τα κρύπτο πολιτικές του.

Το 2019 έγινε μία από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που πέρασε ειδική ρύθμιση για τα κρύπτο με τον νόμο Blockchain του Λιχτενστάιν.

Έκτοτε, διάφορες επιχειρήσεις με επίκεντρο τα κρύπτο έχουν εγκατασταθεί στη χώρα. Μαζί με τα προαναφερθέντα πριγκιπάτα της Ελβετίας, το Λιχτενστάιν έχει αναδειχθεί ως ένα από τα ελάχιστα ευρωπαϊκά χρηματοπιστωτικά κέντρα που εξυπηρετούν την αυξανόμενη αγορά τραπεζικών και επενδυτικών υπηρεσιών κρύπτο.

Εταιρείες όπως το Liechtenstein Cryptoassets Exchange (LCX), το οποίο έχει επίσης γραφεία στην “κοιλάδα κρύπτο” του Zug, δείχνουν πώς η περιοχή των Άλπεων εξελίσσει τον αιώνιο χρηματοπιστωτικό της τομέα.

Συνδυάζοντας μια προοδευτική πολιτική στάση με τις βαθιά ριζωμένες βιομηχανίες χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών τους, μέρη όπως το Λιχτενστάιν διαμορφώνουν ολοένα και περισσότερο μια εξειδικευμένη θέση στον παγκόσμιο χώρο των κρύπτο.

Για παράδειγμα, η ελβετική ψηφιακή τράπεζα Sygnum έχει αναδειχθεί ως μία από τις κορυφαίες τράπεζες στον κόσμο που εστιάζουν στα κρύπτο. Βοηθά πλέον τις επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο να διαχειρίζονται τα ψηφιακά τους περιουσιακά στοιχεία.

Και τον Απρίλιο, η VP Bank του Λιχτενστάιν ανακοίνωσε μια διευρυμένη συνεργασία με τον ελβετικό πάροχο ψηφιακών υποδομών Metaco για να τη βοηθήσει να προσφέρει υπηρεσίες φύλαξης κρύπτο στους πελάτες της.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: