Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Celsius Alex Mashinsky συνελήφθη εν μέσω νομικών προβλημάτων

Έχουν προκύψει αναφορές που αναφέρουν ότι ο Alex Mashinsky, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του έκπτωτου δανειστή κρυπτονομισμάτων Celsius, συνελήφθη το πρωί της 13ης Ιουλίου. Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε λίγο μετά την κατάθεση αγωγής από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) κατά του Celsius Network την ίδια ημέρα.

Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα, η σύλληψη του Mashinsky ακολούθησε έρευνα για την κατάρρευση της Celsius, όπως αναφέρει το Bloomberg. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ φέρεται να απήγγειλε κατηγορίες στον Mashinsky για απάτη και χειραγώγηση της αγοράς.

Η Celsius Network κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στις 14 Ιουλίου του προηγούμενου έτους. Πρόσφατα, οι ερευνητές της Επιτροπής Εμπορευματικών Συμβολαίων (CFTC) έκριναν τον Mashinsky ένοχο για παραβίαση πολλαπλών αμερικανικών κανονισμών που οδήγησαν στην πτώση της εταιρείας το 2022.

Η έρευνα για τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο ξεκίνησε αφού ο Γενικός Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης (NYAG) μήνυσε τον Mashinsky στις 5 Ιανουαρίου. Η NYAG ισχυρίστηκε ότι είχε παραπλανήσει τους επενδυτές, με αποτέλεσμα σημαντικές οικονομικές απώλειες.

Η Celsius και ο Mashinsky αντιμετώπισαν αυξανόμενα προβλήματα από τον Ιούνιο του προηγούμενου έτους, όταν η πλατφόρμα δανεισμού σταμάτησε απότομα τις αναλήψεις. Στη συνέχεια, οι ρυθμιστικές αρχές κινητών αξιών από πέντε πολιτείες των ΗΠΑ ξεκίνησαν έρευνα για την Celsius στις 16 Ιουνίου 2022 και μέσα σε ένα μήνα η εταιρεία υπέβαλε αίτηση πτώχευσης.

Ενώ η Celsius επηρεάστηκε από την ευρύτερη πτώση της αγοράς κρυπτονομισμάτων, η οποία είδε την κατάρρευση του οικοσυστήματος Terra-Luna και του hedge fund Three Arrow Capital, η έρευνα της CFTC αποκάλυψε ότι η Celsius και ο Mashinsky είχαν παραβιάσει διάφορους τραπεζικούς νόμους και εξαπάτησαν την πελατειακή τους βάση.

Το 2021, κατά τη διάρκεια της ανοδικής πορείας των κρυπτονομισμάτων, η πλατφόρμα δανεισμού της Celsius απέκτησε δημοτικότητα, προσφέροντας ελκυστικά επιτόκια στις καταθέσεις κρυπτονομισμάτων, ορισμένα από τα οποία ήταν διψήφια. Η Mashinsky προωθούσε συχνά τα προϊόντα αυτά ως ασφαλέστερες εναλλακτικές λύσεις σε σχέση με τις παραδοσιακές τραπεζικές προσφορές. Ωστόσο, η πτώση του αλγοριθμικού σταθερού νομίσματος UST της Terra και η πτώση της αγοράς κρυπτονομισμάτων είχαν επιζήμιες επιπτώσεις στην επιχείρηση της Celsius.

Η σύλληψη του Mashinsky και η μήνυση της SEC κατά της Celsius ακολουθούν παρόμοιες νομικές ενέργειες που έγιναν κατά των διακεκριμένων ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων Binance και Coinbase τους τελευταίους μήνες.

Μέχρι στιγμής, η Celsius Network δεν έχει απαντήσει στα αιτήματα του CryptoNea για σχολιασμό.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: