Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ κινεί νομικές διαδικασίες κατά της Celsius και του ιδρυτή της Alex Mashinsky

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) κίνησε νομική διαδικασία κατά της Celsius Network, μιας εταιρείας δανεισμού κρυπτονομισμάτων που αντιμετώπισε την κατάρρευση το 2022.

Στις 13 Ιουλίου, η SEC κατέθεσε αγωγή με στόχο τον Alex Mashinsky, τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Celsius, και την ίδια την εταιρεία. Η αγωγή υποστηρίζει ότι η Celsius και ο Mashinsky συμμετείχαν σε μη καταχωρημένες και δόλιες δραστηριότητες, συγκεντρώνοντας δισεκατομμύρια δολάρια μέσω δόλιων προσφορών και πωλώντας τίτλους κρύπτο περιουσιακών στοιχείων.

Η καταγγελία που κατέθεσε η SEC υποστηρίζει ότι ο Mashinsky έδωσε ψευδείς διαβεβαιώσεις στους επενδυτές σχετικά με την ασφάλεια των επενδύσεών τους μέσω του “Earn Interest Program” της Celsius, μιας υπηρεσίας δανεισμού.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η Celsius και ο Mashinsky παραποίησαν στο κοινό κρίσιμα οικονομικά γεγονότα και τη συνολική οικονομική κατάσταση της εταιρείας. Η παραποίηση αυτή φέρεται να ξεκίνησε με την αρχική προσφορά νομισμάτων (ICO) των κουπονιών CEL τον Μάρτιο του 2018 και συνεχίστηκε μέχρι λίγο πριν η Celsius αναστείλει τις αναλήψεις πελατών από την πλατφόρμα της.

Σε σχέση με τη νομική δράση, ο Mashinsky φέρεται να συνελήφθη το πρωί της 13ης Ιουλίου στο πλαίσιο έρευνας για την κατάρρευση της εταιρείας.

Η αγωγή της SEC ακολουθεί πρόσφατη έκθεση της Επιτροπής Εμπορευματικών Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης (CFTC), η οποία διαπίστωσε ότι η Celsius και ο Mashinsky είχαν παραβιάσει αρκετούς κανονισμούς των ΗΠΑ πριν από την πτώση της εταιρείας πέρυσι.

Στις 6 Ιουλίου, το Bloomberg αποκάλυψε ότι το τμήμα επιβολής της CFTC είχε διαπιστώσει ότι η Celsius παραπλάνησε τους επενδυτές και δεν είχε εγγραφεί στη ρυθμιστική αρχή, ενώ ο ίδιος ο Mashinsky είχε παραβεί πολλαπλούς αμερικανικούς κανονισμούς.

Είναι ενδεικτικό ότι η αγωγή της SEC συνέπεσε με την επίσημη ανακοίνωση της απόφασης της Celsius να κινήσει εκούσια διαδικασία του κεφαλαίου 11. Η εταιρεία γνωστοποίησε ότι αυτή τη στιγμή κατέχει 167 εκατ. δολάρια σε μετρητά, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη συγκεκριμένων λειτουργιών κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αναδιάρθρωσης.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: