Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Celsius Alex Mashinsky αντιμετωπίζει κατηγορίες, αποκαλύπτει το γραφείο του εισαγγελέα των ΗΠΑ

Σε μια σημαντική εξέλιξη, ο εισαγγελέας των Ηνωμένων Πολιτειών της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης και το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών παρουσίασαν μια σειρά από κατηγορίες για απάτη εναντίον του Alex Mashinsky, του πρώην διευθύνοντος συμβούλου του δανειστή κρυπτονομισμάτων Celsius.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έγινε στις 13 Ιουλίου από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ο Mashinsky κατηγορείται για απάτη με securities, commodities fraud, και wire fraud. Οι κατηγορίες απορρέουν από ισχυρισμούς για εξαπάτηση πελατών και παροχή παραπλανητικών πληροφοριών σχετικά με τις οικονομικές επιδόσεις της Celsius, την κερδοφορία και τη φύση των επενδύσεων που πραγματοποιήθηκαν με τα κεφάλαια των χρηστών. Ωστόσο, οι αρχές αποκάλυψαν ότι κατέληξαν σε “συμφωνία μη δίωξης” με την Celsius, με την πλατφόρμα να αποδέχεται την ευθύνη για την εμπλοκή της στις δόλιες δραστηριότητες.

Ο εισαγγελέας των ΗΠΑ Ντέμιαν Γουίλιαμς τόνισε τη δέσμευση να λογοδοτήσουν όσοι εκμεταλλεύονται τους απλούς επενδυτές για προσωπικό όφελος, ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για παραδοσιακή απάτη ή για συστήματα που σχετίζονται με τα κρύπτο. Ο Ουίλιαμς δήλωσε: “Για εμάς όλα είναι απάτη. Και θα είμαστε εδώ για να την πιάσουμε”.

Μαζί με τον Mashinsky, ο πρώην επικεφαλής εσόδων της Celsius, Roni Cohen-Pavon, αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες για συνωμοσία, απάτη με κινητές αξίες, χειραγώγηση της αγοράς και wire fraud. Οι κατηγορίες περιστρέφονται συγκεκριμένα γύρω από τη χειραγώγηση της τιμής του τοκεν CEL. Ο Mashinsky φέρεται να συνελήφθη στις 13 Ιουλίου σε σχέση με τις κατηγορίες που περιγράφονται στο κατηγορητήριο.

Οι κατηγορίες αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο ενός κύματος νομικών ενεργειών κατά της Celsius και του Mashinsky μετά την κατάρρευση και τις οικονομικές δυσκολίες της πλατφόρμας το 2022. Με την αναστολή των αναλήψεων στην πλατφόρμα Celsius και τις έρευνες που ξεκίνησαν οι κρατικές ρυθμιστικές αρχές κινητών αξιών σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ, η εταιρεία αντιμετώπισε αυξανόμενο νομικό έλεγχο.

Νωρίτερα, στις 5 Ιανουαρίου, το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης κατέθεσε μήνυση κατά του Mashinsky, κατηγορώντας τον ότι παραπλάνησε τους επενδυτές της Celsius και προκάλεσε απώλειες δισεκατομμυρίων δολαρίων. Στη συνέχεια, στις 13 Ιουλίου, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) κατέθεσε τη δική της μήνυση, επαναλαμβάνοντας παρόμοιες κατηγορίες κατά της Celsius και του Mashinsky, ενώ επιπλέον κατηγόρησε την εταιρεία για παραβιάσεις της νομοθεσίας περί κινητών αξιών.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: