Νίκη-ορόσημο: Η Ripple βγαίνει θριαμβευτής καθώς ο δικαστής δηλώνει ότι το XRP δεν είναι τίτλος σε υπόθεση της SEC

Σε μια σημαντική εξέλιξη, η Ripple Labs βγήκε νικήτρια στο Περιφερειακό Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης στις 13 Ιουλίου, καθώς η δικαστής Analisa Torres αποφάσισε υπέρ της εταιρείας σε μια μακροχρόνια υπόθεση που ξεκίνησε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) το 2020.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν πρόσφατα, η δικαστής Torres χορήγησε συνοπτική απόφαση υπέρ της Ripple Labs, επιβεβαιώνοντας ότι το token XRP δεν αποτελεί security. Η αγωγή της SEC είχε ως στόχο να σταματήσει την Ripple από το να προσφέρει το token XRP, υποστηρίζοντας ότι αποτελούσε αξιόγραφο και απαιτούσε πρόσθετη ρυθμιστική εποπτεία. Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που εξέτασε το CryptoNea.gr:

“Η αίτηση των εναγομένων για συνοπτική απόφαση γίνεται δεκτή ως προς τις προγραμματιστικές πωλήσεις, τις λοιπές διανομές και τις πωλήσεις των Larsen και Garlinghouse, και απορρίπτεται ως προς τις θεσμικές πωλήσεις”.

Μετά την έκτακτη είδηση, η τιμή του XRP σημείωσε ραγδαία άνοδο από 0,45 δολάρια σε 0,61 δολάρια μέσα σε λίγα λεπτά. Κατά τη στιγμή της συγγραφής αυτού του άρθρου, το token είχε εκτιναχθεί πάνω από 30%.

Η νομική μάχη μεταξύ της Ripple και της SEC ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2020, όταν ο ρυθμιστικός φορέας κατέθεσε αγωγή κατά της Ripple, μαζί με τα δύο βασικά στελέχη της, τον Brad Garlinghouse και τον Chris Larsen, ισχυριζόμενος την προσφορά μη εγγεγραμμένου τίτλου.

Η υπόθεση γνώρισε δραματικές ανατροπές τα τελευταία τρία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της αποκάλυψης των “εγγράφων Hinman” και της επίμονης ανυπακοής του Garlinghouse απέναντι στους ισχυρισμούς της SEC.

Η είδηση της νίκης της Ripple και η επακόλουθη άνοδος της τιμής του token XRP προκάλεσαν πανηγυρισμούς στην κοινότητα των κρύπτο, αντανακλώντας το γενικότερο κλίμα γύρω από την έκβαση της υπόθεσης.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: