Ο πρόεδρος της Βραζιλίας υπογράφει νόμο που αποσκοπεί στη ρύθμιση των επιχειρήσεων κρύπτο από την κεντρική τράπεζα

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Luiz Inácio Lula da Silva, γνωστός σε πολλούς ως απλά Lula, υπέγραψε νομοθεσία που δίνει σαφήνεια στους ρόλους που θα αναλάβουν η κεντρική τράπεζα και η ρυθμιστική αρχή της χώρας όσον αφορά τα κρυπτονομίσματα.

Σε μια ανακοίνωση της 14ης Ιουνίου, ο πρόεδρος Λούλα υπέγραψε το κυβερνητικό διάταγμα αριθ. 11.563, το οποίο θεσπίζει κανόνες βάσει ενός νόμου του Δεκεμβρίου 2022 σχετικά με το νομικό πλαίσιο για τα κρύπτο στη Βραζιλία. Η νομοθεσία εξουσιοδοτεί την Κεντρική Τράπεζα της Βραζιλίας να ρυθμίζει και να εποπτεύει τους παρόχους υπηρεσιών εικονικών περιουσιακών στοιχείων και διασφαλίζει ότι πολλά έργα token που χαρακτηρίζονται ως κινητές αξίες θα συνεχίσουν να εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Comissão de Valores Mobiliários ή CVM – το αντίστοιχο της Βραζιλίας με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Cointelegraph Brazil ανέφερε ότι η CVM είχε ως στόχο να δημιουργήσει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο καλύτερα προσαρμοσμένο στον όγκο των συναλλαγών κρύπτο στη χώρα καθώς και στις αναδυόμενες αγορές. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το διάταγμα θα τεθεί σε ισχύ στις 20 Ιουνίου χωρίς να επηρεάσει ορισμένους νόμους για την προστασία των καταναλωτών και τα οικονομικά εγκλήματα.

Το διάταγμα εκδόθηκε εν μέσω του ότι η κεντρική τράπεζα της Βραζιλίας αναμένεται να ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα για ένα ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας, ή CBDC, σε συνεργασία με μεγάλες εταιρείες πληρωμών, συμπεριλαμβανομένων των Visa και Mastercard. Η τράπεζα θα δοκιμάσει τις λειτουργίες ιδιωτικότητας και προγραμματισμού της πλατφόρμας της για την πιθανή εξάπλωση ενός ψηφιακού πραγματικού.

Με μία από τις μεγαλύτερες αγορές της Νότιας Αμερικής, η Βραζιλία φιλοξενεί το ανταλλακτήριο κρύπτο Mercado Bitcoin και έχει αδειοδοτήσει ξένους παρόχους πληρωμών, συμπεριλαμβανομένων των Crypto.com και Bitso. Τον Μάρτιο, το αμερικανικό ανταλλακτήριο Coinbase ανακοίνωσε ότι συνεργάστηκε με τοπικές εταιρείες για να προσφέρει αγορές κρύπτο για τους κατοίκους της Βραζιλίας.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: