Η Binance κάνει αίτηση για διαγραφή στην Κύπρο, λέει ότι η εστίαση είναι σε «μεγαλύτερες αγορές»

Η Binance φαίνεται ότι ετοιμάζεται να εγκαταλείψει την Κύπρο. Η Κυπριακή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει χαρακτηρίσει την Binance Cyprus Limited ως “Υπό εξέταση για αίτηση διαγραφής” στην ιστοσελίδα της.

Τον Οκτώβριο, το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων έλαβε εγγραφή κατηγορίας 3 ως πάροχος υπηρεσιών κρύπτο περιουσιακών στοιχείων (CASP) στην Κύπρο. Τότε, η Binance δήλωσε ότι η εγγραφή ήταν “ένα ακόμη ορόσημο στις ρυθμιστικές προσπάθειες της Binance στην Ευρώπη” και ότι “ακολουθεί παρόμοιες εγγραφές για τις τοπικές οντότητες της Binance στη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία”.

Η κατηγορία 3 είναι το υψηλότερο επίπεδο παροχής υπηρεσιών στο νησιωτικό κράτος και επιτρέπει στο ανταλλακτήριο να φυλάσσει περιουσιακά στοιχεία κρύπτο, να παρέχει στοιχήματα, να διαχειρίζεται χαρτοφυλάκια και να εκτελεί μια σειρά άλλων λειτουργιών εκτός από την παροχή πλατφόρμας συναλλαγών. Παρόλα αυτά, το Reuters ανέφερε, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή στον ρυθμιστικό φορέα, ότι η Binance δεν ξεκίνησε ποτέ τις υπηρεσίες της στην Κύπρο.

“Εργαζόμαστε σκληρά για να προετοιμάσουμε την επιχείρησή μας ώστε να είναι πλήρως συμβατή με το MiCA [Markets in Crypto-Assets] όταν αυτό εφαρμοστεί τους επόμενους 18 μήνες. Για τον σκοπό αυτό, πήραμε την απόφαση να αποσύρουμε τις προσπάθειές μας στην Κύπρο για να επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας σε λιγότερες ρυθμιζόμενες οντότητες στην ΕΕ, ιδίως στις μεγαλύτερες εγγεγραμμένες αγορές μας”.

Η κυπριακή ρυθμιστική αρχή απαριθμεί εννέα εγγεγραμμένους CASPs στον ιστότοπό της, συμπεριλαμβανομένης της Binance. Μεταξύ των άλλων καταχωρίσεων είναι η eToro και μια οντότητα της Revolut. Ωστόσο, άλλα ανταλλακτήρια, όπως το Crypto.com και το Gemini, φέρονται να λαμβάνουν εγγραφή στην Κύπρο.

Ο κλάδος των κρύπτο προετοιμάζεται για τη νομοθεσία MiCA της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα τεθεί σε ισχύ το επόμενο έτος. Δεδομένου ότι η Κύπρος είναι μέλος της ΕΕ, οι κανόνες MiCA θα επιτρέψουν έτσι στην Binance να “περάσει” την εγγραφή της από άλλες ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές σε όλες τις χώρες που υπόκεινται στη νέα νομοθεσία.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: