Η SEC μηνύει την Coinbase, επικαλούμενη παραβάσεις της αμερικανικής νομοθεσίας περί κινητών αξιών

Η SEC μήνυσε επίσημα το ανταλλακτήριο Coinbase. Στη μήνυση, η ρυθμιστική αρχή ισχυρίστηκε ότι το ανταλλακτήριο επέτρεψε σε traders και επενδυτές να αγοράζουν, να πωλούν και να κάνουν trade “crypto asset securities”. Η πλατφόρμα Coinbase συγχώνευσε τρεις λειτουργίες που συνήθως “διαχωρίζονται” στις traditional securities markets – those of brokers, των exchanges και των clearing agencies. Η κατάθεση της αίτησης σημείωσε: “Η Coinbase είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διαπραγμάτευσης,

“Η Coinbase δεν έχει ποτέ εγγραφεί στην SEC ως broker, national securities exchange ή clearing agency, αποφεύγοντας έτσι το καθεστώς γνωστοποίησης που έχει θεσπίσει το Κογκρέσο για τα securities markets“.

Οι κανόνες δεν μπορούν να αγνοηθούν: Ρυθμιστής

Η καταγγελία της SEC κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης. Συγκεκριμένα, ισχυρίζεται ότι η Coinbase και η CGI παραβίασαν ορισμένες “διατάξεις καταχώρισης” του νόμου περί χρηματιστηρίου αξιών του 1934. Επιπλέον, ισχυρίζεται επίσης ότι η Coinbase παραβίασε τις διατάξεις περί καταχώρισης προσφοράς κινητών αξιών του νόμου περί κινητών αξιών του 1933. Στην αγωγή, η SEC έκρινε συγκεκριμένα ότι οι SOL, ADA, MATIC, FIL, SAND, AXS, CHZ, FLOW, ICP, NEAR, VGX, DASH και NEXO αποτελούν κινητές αξίες.

Ο οργανισμός ισχυρίστηκε επίσης ότι η Coinbase “δεν καταχώρησε ποτέ” το πρόγραμμα staking-as-a-service, όπως απαιτείται από τους νόμους περί κινητών αξιών. Όλα αυτά στερούν από τους επενδυτές “κρίσιμες προστασίες”, σύμφωνα με τον πρόεδρο της SEC Gary Gensler. Σχολιάζοντας σε παρόμοιες γραμμές, ο Gurbir S. Grewal, διευθυντής του τμήματος επιβολής της SEC, δήλωσε ότι οι “υπολογισμένες αποφάσεις” της Coinbase μπορεί να της επέτρεψαν να κερδίσει δισεκατομμύρια. Ωστόσο, αυτό έγινε εις βάρος των επενδυτών. Σύμφωνα με τον Grewal, η σημερινή ενέργεια αποσκοπεί στο να καταστήσει την Coinbase “υπεύθυνη για τις επιλογές της”. Ο ίδιος πρόσθεσε: “Η Grewalwal είναι η μόνη που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο,

“Απλώς δεν μπορείτε να αγνοείτε τους κανόνες επειδή δεν σας αρέσουν ή επειδή θα προτιμούσατε διαφορετικούς: οι συνέπειες για το επενδυτικό κοινό είναι πολύ μεγάλες”.

Η καταγγελία της SEC ζητούσε “ασφαλιστικά μέτρα, απόδοση των παράνομων κερδών καθώς και τόκους, ποινές και άλλες δίκαιες αποζημιώσεις”. Η τελευταία αγωγή έρχεται σε συνέχεια της αγωγής Binance που κατέθεσε ο οργανισμός μια μέρα πριν. Ακόμη και το κορυφαίο ανταλλακτήριο είχε μηνυθεί για παρόμοιους λόγους από την SEC.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: