Πορτοφόλι Bitcoin ξυπνά μετά από 11 χρόνια αδράνειας, μεταφέροντας πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια

Σε μια αναπάντεχη εξέλιξη, ένα ξεχασμένο από καιρό πορτοφόλι Bitcoin που βρισκόταν σε αδράνεια για 11 χρόνια έγινε πρόσφατα ενεργό, διακινώντας το εντυπωσιακό ποσό των 1.037 Bitcoin, το οποίο σήμερα αποτιμάται σε περίπου 31 εκατομμύρια δολάρια. Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε στο ύψος του μπλοκ 799701, που συνέβη γύρω στις 10:51 π.μ. UTC στις 22 Ιουλίου, με το Bitcoin να τιμάται στα 29.956 δολάρια εκείνη τη στιγμή, σύμφωνα με το BitInfoCharts.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα ανάλυσης on-chain Lookonchain, αυτή η αδρανής διεύθυνση απέκτησε αρχικά τα 1.037 BTC στις 11 Απριλίου 2012, όταν η τιμή του Bitcoin ήταν μόλις 4,92 δολάρια. Εκείνη την εποχή, η αξία των αποθεμάτων του πορτοφολιού ήταν περίπου 5.108 δολάρια.

Ο προορισμός αυτής της σημαντικής μεταφοράς ήταν μια άλλη διεύθυνση πορτοφολιού, “bc1qt180…”, η οποία φαίνεται να είναι ένα νέο πορτοφόλι χωρίς σημαντικό ιστορικό συναλλαγών.

Είναι ενδιαφέρον ότι το υπόλοιπο του αρχικού πορτοφολιού Bitcoin κορυφώθηκε στα εντυπωσιακά 71,6 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της ιστορικά υψηλής τιμής του Bitcoin στα 69.044 δολάρια στις 10 Νοεμβρίου, όπως αναφέρει η πλατφόρμα τιμών κρυπτονομισμάτων CoinGecko.

Αυτή η πρόσφατη αφύπνιση ενός αδρανούς πορτοφολιού Bitcoin δεν είναι η μόνη μυστηριώδης κίνηση στον χώρο των κρύπτο. Στις 12 Ιουλίου, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ενεπλάκη στη μεταφορά σχεδόν 10.000 BTC, που αντιστοιχούν σε περίπου 299 εκατομμύρια δολάρια, σε μια σειρά συναλλαγών που σχετίζονται με την κατάσχεση του Silk Road. Ωστόσο, παραμένει ασαφές αν τα κεφάλαια αυτά εστάλησαν σε ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων ή αν εξακολουθούν να βρίσκονται υπό τη φύλαξη του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Το γεγονός αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά σημαντικά εμβάσματα Bitcoin που σημειώθηκαν πρόσφατα. Στις 11 Ιουνίου, μια μυστηριώδης φάλαινα Bitcoin μετέφερε 1.400 BTC, αξίας 36 εκατομμυρίων δολαρίων εκείνη τη στιγμή, σε μια διεύθυνση Pay-to-Taproot (P2TR). Το κίνητρο πίσω από αυτή τη συναλλαγή, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της CryptoQuant Ki Young Ju, μπορεί να ήταν η ενίσχυση της ιδιωτικότητας.

Τον Απρίλιο, μια άλλη διεύθυνση Bitcoin που ήταν αδρανής για σχεδόν μια δεκαετία μετέφερε ξαφνικά 2.071 BTC, αξίας 60 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία είχαν αποκτηθεί όταν η τιμή του Bitcoin ήταν 663 δολάρια, όπως αναφέρει το Lookonchain.

Παρά αυτές τις αξιοσημείωτες μεταφορές μεγάλης αξίας, πάνω από το 55% του συνόλου των BTC παραμένει στάσιμο για πάνω από δύο χρόνια, όπως απεικονίζεται σε ένα διάγραμμα που μοιράστηκε ο ερευνητής κρυπτονομισμάτων Will Clemente, με βάση δεδομένα από την εταιρεία αναλύσεων on-chain Glassnode.

Αυτή τη στιγμή η τιμή του Bitcoin είναι περίπου στα 30.082 δολάρια, η αξία του έχει αυξηθεί κατά 81,8% το 2023, αλλά εξακολουθεί να είναι μειωμένη κατά 56,4% από το ιστορικό του υψηλό τον Νοέμβριο του 2021, σύμφωνα με το CoinGecko. Καθώς η αγορά κρύπτο συνεχίζει να παρακολουθεί σημαντικές κινήσεις, τέτοια γεγονότα μας υπενθυμίζουν τη συναρπαστική και διαρκώς μεταβαλλόμενη δυναμική στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: