Ο Πάουελ της Fed στο Jackson Hole: Πρόθυμος να αυξήσει τα επιτόκια ανάλογα με τις ανάγκες

Μιλώντας στο ετήσιο συμπόσιο του Jackson Hole που διοργανώθηκε από τη Fed του Κάνσας Σίτι, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ επανέλαβε την ανάγκη διατήρησης μιας περιοριστικής νομισματικής προσέγγισης έως ότου καταστεί εμφανής μια βιώσιμη επιβράδυνση του πληθωρισμού. Στην κεντρική του ομιλία, ο Πάουελ ανέφερε ότι η κεντρική τράπεζα παραμένει έτοιμη να θεσπίσει περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων, αλλά με προσεκτική και μελετημένη προσέγγιση.

Ο αντίκτυπος των δηλώσεων του Πάουελ στην αγορά κρυπτονομισμάτων ήταν αξιοσημείωτος, ιδίως στο Bitcoin (BTC), το οποίο παρουσίασε μια αρχική μικρή πτώση της αξίας του μετά τις δηλώσεις του προέδρου. Ωστόσο, το κρυπτονόμισμα ανέκαμψε αργότερα, παρουσιάζοντας ελαφρά κέρδη για να φτάσει τα 26.200 δολάρια. Η αντίδραση αυτή ήταν κάπως αναμενόμενη, δεδομένης της προηγούμενης πτωτικής πορείας της τιμής του Bitcoin, καθώς οι traders προετοιμάζονταν για τη συνεχή δέσμευση του Powell να συγκρατήσει τον πληθωρισμό και να τον ευθυγραμμίσει με τον στόχο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για 2%.

Το κλίμα της αγοράς, όπως αποτυπώνεται από το εργαλείο CME FedWatch, υποδηλώνει μια πιθανότητα περίπου 20% για μια ακόμη αύξηση των επιτοκίων κατά την επερχόμενη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας τον Σεπτέμβριο. Αυτό το επίπεδο πρόβλεψης φαίνεται να έχει παραμείνει σχετικά αμετάβλητο πριν και μετά την ομιλία του Powell.

Οι συμβατικές χρηματοπιστωτικές αγορές εμφάνισαν μέτριες κινήσεις, με τους αμερικανικούς χρηματιστηριακούς δείκτες να αντανακλούν μικρά κέρδη της τάξης του 0,5% περίπου. Η απόδοση του 10ετούς κρατικού επιτοκίου, που αποτελεί βασικό δείκτη, διατήρησε τη θέση της κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 16 ετών, στο 4,22%. Ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ και η τιμή του χρυσού παρουσίασαν ελάχιστες διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, αντικατοπτρίζοντας τη συνολική σταθερότητα που παρατηρήθηκε ως απάντηση στις δηλώσεις του Πάουελ.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: