Ο Φίλιπ Τζέφερσον επιβεβαιώθηκε ως αντιπρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (FED) των ΗΠΑ από τη Γερουσία

Σε μια κρίσιμη απόφαση στις 6 Σεπτεμβρίου, η Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών εξέδωσε την ετυμηγορία της για τον διοικητή της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Φίλιπ Τζέφερσον, εγκρίνοντάς τον ως τον επόμενο αντιπρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Η ψήφος 88-10 παγίωσε την άνοδο του Τζέφερσον σε αυτόν τον εξέχοντα ρόλο στο κεντρικό τραπεζικό σύστημα της χώρας. Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί την ανακοίνωση του προέδρου Τζο Μπάιντεν τον Μάιο ότι προτίθεται να διορίσει τον Τζέφερσον για να διαδεχθεί τη διοικητή της Fed Λαέλ Μπρέιναρντ, η οποία είχε παραιτηθεί από τη θέση της νωρίτερα μέσα στο έτος.

Ενώ η προσοχή της Γερουσίας ήταν στραμμένη στον Τζέφερσον, άλλοι αξιοσημείωτοι διορισμοί διαφαινόταν στον ορίζοντα. Οι γερουσιαστές ήταν έτοιμοι να δώσουν την ψήφο τους για τις υποψηφιότητες της διοικητή της Fed Λίζα Κουκ για μια πλήρη 14ετή θητεία και της πρώην επικεφαλής οικονομολόγου του Υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ Αντριάνα Κούγκλερ για να καλύψει μια από τις κενές θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο. Εάν επιβεβαιωθούν, τόσο η Κούγκλερ όσο και η Κουκ θα έχουν θητεία που θα εκτείνεται έως το 2037. Αντιθέτως, η θητεία του Τζέφερσον ως αντιπροέδρου θα συμπέσει με την υφιστάμενη θητεία του ως κυβερνήτη, η οποία θα εκτείνεται έως το 2036.

Η δυναμική της ηγεσίας σε ομοσπονδιακά θεσμικά όργανα όπως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η Επιτροπή Εμπορευματικών Συμβολαίων Προθεσμιακών Συναλλαγών είναι έτοιμη να διαμορφώσει το ρυθμιστικό τοπίο, ιδίως όσον αφορά τα κρυπτονομίσματα και την τεχνολογία blockchain. Ενώ η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δεν έχει επί του παρόντος άμεσα σχέδια για την καθιέρωση ψηφιακού δολαρίου, οι προθέσεις του υποψήφιου για την προεδρία του 2024 Ron DeSantis να απαγορεύσει στην κεντρική τράπεζα να επιδιώξει ένα ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας υπογραμμίζουν τη σημασία αυτών των ηγετικών διορισμών.

Ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell έχει ταχθεί υπέρ ενός ισχυρού ομοσπονδιακού ρόλου στη ρύθμιση των stablecoins, μια στάση που θα μπορούσε να επηρεάσει την πορεία των κανονισμών για τα κρυπτονομίσματα. Επιπλέον, η υποστήριξη του Powell για πολλαπλές αυξήσεις επιτοκίων το 2023 έχει αντηχήσει σε όλες τις εθνικές και παγκόσμιες αγορές. Η τρέχουσα θητεία του ως προέδρου της Fed αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2028, προσθέτοντας ένα ακόμη επίπεδο σημασίας σε αυτές τις εξελίξεις εντός της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: