Η Binance παρουσιάζει Smart Contract Solution για να αποζημιώσει τους χρήστες που έχουν χτυπηθεί από 3 εκατομμύρια $ Rug Pull

Σε μια κίνηση για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από το Rug Pull της Xirtam, το κορυφαίο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance έκανε ένα προληπτικό βήμα αναπτύσσοντας ένα αυτοματοποιημένο έξυπνο συμβόλαιο που έχει σχεδιαστεί για να αποζημιώσει τους χρήστες που επηρεάζονται.

Η ανακοίνωση, που έγινε στις 6 Σεπτεμβρίου, αποκάλυψε ότι τα άτομα που επηρεάστηκαν από το Xirtam rug pull μπορούν να διεκδικήσουν τα χρήματά τους μέσω μιας απλής διαδικασίας. Οι χρήστες πρέπει να συνδέσουν τα πορτοφόλια τους με το Etherscan, να ολοκληρώσουν μια διαδικασία επαλήθευσης και να εκτελέσουν μια λειτουργία απαίτησης χρησιμοποιώντας την παρεχόμενη διεύθυνση συμβολαίου. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι αιτούντες είχαν περιθώριο μέχρι τις 2 Αυγούστου να υποβάλουν τις απαιτήσεις τους για να είναι επιλέξιμοι για ανάκτηση.

Η Binance έσπευσε να αναγνωρίσει τη σοβαρότητα του περιστατικού Xirtam, δηλώνοντας: “Έχουμε λάβει αρκετές αναφορές για περιστατικά XIRTAM και έχουμε πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας του προβλήματος“. Το αντα λλακτήριο ξεκίνησε αμέσως έρευνα και ανέλαβε άμεσα δράση, δεσμεύοντας τα ύποπτα για απάτη κεφάλαια εντός της πλατφόρμας του. Η δήλωση έκλεισε με μια σημείωση εκτίμησης για την υπομονή και την κατανόηση των χρηστών καθώς το ζήτημα επιλύεται.

Το Xirtam, ένα έργο που βασίζεται στην Arbitrum, κατάφερε να συγκεντρώσει περίπου 1.909 Ether, που αντιστοιχούν σε 3,2 εκατομμύρια δολάρια, μέσω καταθέσεων χρηστών κατά τη διάρκεια γύρων χρηματοδότησης τον Απρίλιο. Αυτοί οι γύροι περιλάμβαναν δύο direct initial coin offerings (ICOs) και δύο community sales που πραγματοποιήθηκαν μέσω των Fjord Foundry liquidity bootstrapping pools και των SushiSwap liquidity pools.

Ειδικότερα, σε μία από αυτές τις περιπτώσεις παρατηρήθηκε η ακύρωση μιας προγραμματισμένης αρχικής προσφοράς Xirtam token initial airdrop (IAO) από το αποκεντρωμένο ανταλλακτήριο (DEX) AlienFi με έδρα την Arbitrum. Η ακύρωση συνέβη μόλις πέντε λεπτά πριν από την έναρξη της IAO, καθώς η AlienFi ανακάλυψε μια undisclosed Xirtam seed sale που λάμβανε χώρα πολύ κάτω από τη συμφωνημένη τιμή.

Μετά την επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίου, οι δημιουργοί του έργου εκτέλεσαν ένα rug pull, αποστραγγίζοντας γρήγορα όλα τα περιουσιακά στοιχεία από το έξυπνο συμβόλαιο Xirtam. Ενδιαφέρον είναι ότι όλα αυτά τα υπεξαιρεθέντα κεφάλαια διοχετεύθηκαν απευθείας στην Binance, γεγονός που ώθησε το ανταλλακτήριο να παγώσει τα παράνομα αποκτηθέντα περιουσιακά στοιχεία στις 4 Μαΐου. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπήρξε καμία χρησιμοποίηση mixers ή υπηρεσιών γεφύρωσης για τη συγκάλυψη της προέλευσης των κεφαλαίων πριν από την κατάθεσή τους στην πλατφόρμα της Binance.

Το καινοτόμο έξυπνο συμβόλαιο που εισήγαγε η Binance σηματοδοτεί μια σημαντική προσπάθεια για την ανακούφιση των απωλειών που υπέστησαν τα θύματα του Xirtam rug pull, αναδεικνύοντας τη συνεχή δέσμευση της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων για την αντιμετώπιση ζητημάτων απάτης και ασφάλειας στο οικοσύστημα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: