Ο πανικός δεν πρέπει να επιτραπεί να εξαπλωθεί μετά την κατάρρευση της SVB: Νομοθέτης της ΕΕ

Οι ρυθμιστικές αρχές θα πρέπει να προσπαθήσουν να σταματήσουν την εξάπλωση του πανικού μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank, δήλωσε ένας ισχυρός νομοθέτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Μάρκους Φέρμπερ, ένας Γερμανός που εκπροσωπεί το κορυφαίο κεντροδεξιό κόμμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δήλωσε ότι οι τραπεζικές εποπτικές αρχές της ΕΕ θα πρέπει να ελέγξουν εάν οι Ευρωπαίοι δανειστές θα μπορούσαν να είναι ευάλωτοι σε σοκ επιτοκίων παρόμοιο με εκείνο που έπληξε την τράπεζα της Καλιφόρνιας την Παρασκευή

“Το όνομα του παιχνιδιού είναι ο περιορισμός τώρα”, δήλωσε ο Ferber σε δήλωση που έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ο Ferber ζήτησε επίσης να επανεξεταστεί ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζονται τα κρατικά ομόλογα σύμφωνα με τους κανόνες τραπεζικού κεφαλαίου, ένα τακτικό θέμα από Γερμανούς πολιτικούς που υποστηρίζουν ότι οι ισχύοντες κανόνες υποτιμούν τον κίνδυνο χρεωμένων κυβερνήσεων όπως η Ιταλία και η Ελλάδα.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της ΕΕ προσπάθησαν να υποβαθμίσουν τους φόβους για μετάδοση. Ένας εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε τη Δευτέρα ότι η SVB είχε μόνο «πολύ περιορισμένη παρουσία» εντός του μπλοκ και ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ είπε στους δημοσιογράφους ότι οι τράπεζες στη χώρα «δεν ήταν εκτεθειμένες» και είχαν διαφορετικά επιχειρηματικά μοντέλα από αυτά της SVB.

Ωστόσο, η ανησυχία της αγοράς έχει εξαπλωθεί στην περιοχή. Ο δείκτης Stoxx 600 Europe Bank, ο οποίος περιλαμβάνει δανειστές που εδρεύουν εκτός της ευρωζώνης, υποχώρησε 6,3%, τη μεγαλύτερη διολίσθηση μιας ημέρας σε πάνω από έναν χρόνο, σύμφωνα με το Reuters.

Η Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων των ΗΠΑ ανακοίνωσε τη Δευτέρα μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων της SVB σε μια νέα οντότητα-γέφυρα για τον περιορισμό των κινδύνων χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και η θυγατρική της τράπεζας στο Ηνωμένο Βασίλειο αγοράστηκε από την HSBC για 1 βρετανική λίρα (1,21 δολάρια).

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/policy/2023/03/13/panic-mustnt-be-allowed-to-spread-after-svb-collapse-eu-lawmaker/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: