Η Signature Bank έκλεισε από τις ρυθμιστικές αρχές της Νέας Υόρκης, επικαλούμενη «συστημικό κίνδυνο»

Η Signature Bank με έδρα τη Νέα Υόρκη, μια άλλη τράπεζα φιλική προς τα κρυπτονομίσματα, έκλεισε επίσημα και αναλαμβάνεται από το Υπουργείο Οικονομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης (NYDFS).

Η είδηση ​​ανακοινώθηκε από την Έφορο Αντριέν Α. Χάρις σε δήλωση της 12ης Μαρτίου. Η ρυθμιστική αρχή της Νέας Υόρκης κατέλαβε την Signature Bank σύμφωνα με το Άρθρο 606 του νόμου περί τραπεζών της Νέας Υόρκης και διόρισε την Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων των ΗΠΑ να χειριστεί τη διαδικασία ασφάλισης.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα  εξήγησε σε δήλωση της 12ης Μαρτίου ότι η απόφαση για το κλείσιμο της τράπεζας ελήφθη με την Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων των Ηνωμένων Πολιτειών (FDIC) για την προστασία της οικονομίας των ΗΠΑ και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης του κοινού στο τραπεζικό σύστημα.

Ένα ανώτερο στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ φέρεται να είπε στον Τύπο ότι οι σημερινές ενέργειες του NYDFS και της Federal Reserve σχεδιάστηκαν για να περιορίσουν τις εκροές των καταθετών και να αποτρέψουν πρόσθετες τραπεζικές εκροές:

«Οι ενέργειες που λάβαμε σήμερα είχαν σχεδιαστεί για να περιορίσουν τις συνέπειες των εκροών των καταθετών από τη Silicon Valley και από την Signature και να μειώσουν τυχόν δευτερογενείς επιπτώσεις».

«Οι εταιρείες δεν διασώζονται. Οι καταθέτες προστατεύονται», είπε ο αξιωματούχος. «Οι λειτουργίες, η δυνατότητα διατήρησης της μισθοδοσίας σε λειτουργία είναι πραγματικά σημαντικές», πρόσθεσε ο αξιωματούχος του Υπουργείου Οικονομικών.

Η Federal Reserve σημείωσε επίσης ότι επαναφέρει όλους τους καταθέτες της Signature Bank.

«Όλοι οι καταθέτες αυτού του ιδρύματος θα ολοκληρωθούν. Όπως και με την εξυγίανση της Silicon Valley Bank, δεν θα υπάρξουν ζημιές στον φορολογούμενο».

«Αυτό το βήμα θα διασφαλίσει ότι το τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ θα συνεχίσει να επιτελεί τον ζωτικό του ρόλο για την προστασία των καταθέσεων και την παροχή πρόσβασης σε πιστώσεις σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις με τρόπο που προωθεί την ισχυρή και βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ωστόσο, οι μέτοχοι και ορισμένοι κάτοχοι μη εξασφαλισμένων χρεών δεν θα προστατεύονται, σύμφωνα με τη δήλωση. Επίσης αφαιρέθηκε η ανώτερη διοίκηση.

Η Signature Bank είχε καταθέσεις 88,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις 31 Δεκεμβρίου και ορισμένοι θεωρούσαν μια από τις πιο φιλικές προς τα κρυπτονομίσματα τράπεζες στις ΗΠΑ 

Η άλλη εξέχουσα φιλική προς τα κρυπτονομίσματα τράπεζα, η Silvergate Bank ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα κλείσει και θα εκκαθαρίσει οικειοθελώς «υπό το πρίσμα των πρόσφατων βιομηχανικών και κανονιστικών εξελίξεων».

Σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές, η Signature Bank μπόρεσε να ξεπεράσει την καταιγίδα που προκλήθηκε από την κατάρρευση του FTX, επειδή τα αποθέματά της ήταν πολύ πιο διαφοροποιημένα από ό,τι η Silvergate Bank, με μόνο το 25% των καταθέσεων της να προέρχεται από κρυπτογράφηση.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/signature-bank-closed-by-new-york-banking-authorities

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: