Ο νέος πρόεδρος της Αργεντινής Javier Milei πυροδοτεί πάνω από 2% άνοδο στην τιμή του Bitcoin

Το Bitcoin σημείωσε μια αξιοσημείωτη άνοδο της τιμής του πάνω από 2% μετά την εκλογή του Χαβιέρ Μιλέι, ενός εξέχοντος υποστηρικτή του Bitcoin, ως επόμενου προέδρου της Αργεντινής. Ο Sergio Massa, ο αντίπαλος του Milei, παραδέχθηκε την ήττα του και ο Milei πρόκειται να αναλάβει τα καθήκοντά του στις 10 Δεκεμβρίου.

Η δυναμική για το Bitcoin άρχισε να ενισχύεται καθώς κυκλοφόρησε η είδηση της ισχυρής εμφάνισης του Milei και απέκτησε περαιτέρω έλξη όταν ο Massa αναγνώρισε ότι “οι Αργεντινοί επέλεξαν έναν άλλο δρόμο”. Αυτό ώθησε την τιμή του Bitcoin να φτάσει σε υψηλά επίπεδα των 37.350 δολαρίων κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ημέρας διαπραγμάτευσης.

Ο Milei ήταν ένας ξεκάθαρος υποστηρικτής του Bitcoin, τονίζοντας την πεποίθησή του ότι η κεντρική τράπεζα είναι μια “απάτη”. Νωρίτερα φέτος, εξέφρασε τις απόψεις του για το κρυπτονόμισμα, δηλώνοντας: “Αυτό που αντιπροσωπεύει το Bitcoin είναι η επιστροφή του χρήματος στον αρχικό δημιουργό του, τον ιδιωτικό τομέα”. Ενώ ο Milei υποστηρίζει το Bitcoin, δεν έχει προτείνει ρητά να γίνει νόμιμο χρήμα στην Αργεντινή. Αντ’ αυτού, επικεντρώνεται στην εξάλειψη της κεντρικής τράπεζας της χώρας και υποστηρίζει τη δολαριοποίηση της οικονομίας της Αργεντινής, ιδίως ως απάντηση στον σοβαρό πληθωρισμό, ο οποίος έφτασε το 142% τον Οκτώβριο.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος θεωρεί την κεντρική τράπεζα της Αργεντινής ως μηχανισμό που χρησιμοποιείται από τους πολιτικούς για την εκμετάλλευση του κοινού μέσω πληθωριστικών φόρων. Αυτή η προοπτική έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη δέσμευση του Massa να εισαγάγει ένα ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας (CBDC) ως λύση στην μακροχρόνια κρίση πληθωρισμού της χώρας.

Καθώς ο Milei αναλαμβάνει τα καθήκοντά του, η κοινότητα των κρυπτονομισμάτων παρακολουθεί έντονα τις πιθανές εξελίξεις σχετικά με το νομικό καθεστώς του Bitcoin στην Αργεντινή. Ο ενθουσιασμός πηγάζει από την ευνοϊκή στάση του Milei απέναντι στο Bitcoin και το ευρύτερο όραμά του για την αναδιαμόρφωση του οικονομικού τοπίου στη χώρα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: