Η Microsoft καλωσορίζει τους Sam Altman και Greg Brockman μετά την αποχώρησή τους από την OpenAI

Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Satya Nadella ανακοίνωσε την πρόσληψη του πρώην διευθύνοντος συμβούλου του OpenAI Sam Altman και του προέδρου Greg Brockman για να ηγηθούν μιας νέας ερευνητικής ομάδας προηγμένης τεχνητής νοημοσύνης. Ο Nadella εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την προσθήκη των Altman και Brockman, τονίζοντας τη δέσμευση της Microsoft να προωθήσει την έρευνα για την τεχνητή νοημοσύνη.

Σε μια ανάρτηση στο X, ο Nadella δήλωσε: “Είμαι εξαιρετικά ενθουσιασμένος που μοιράζομαι τα νέα ότι ο Sam Altman και ο Greg Brockman, μαζί με συναδέλφους, θα ενταχθούν στη Microsoft για να ηγηθούν μιας νέας ομάδας προηγμένης έρευνας AI”. Η ανακοίνωση συμπίπτει με την αποχώρηση του Altman από την OpenAI, όπου αντικαταστάθηκε από τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο Emmett Shear στις 20 Νοεμβρίου. Η Microsoft επιβεβαίωσε τη συνεχιζόμενη συνεργασία της με το OpenAI στην ανάρτηση και εξέφρασε την προσδοκία της να συνεργαστεί με τον Shear.

Μετά την ανακοίνωση του Nadella, ο Altman έκανε retweet την ανάρτηση με το σχόλιο “η αποστολή συνεχίζεται”, σηματοδοτώντας τη δέσμευσή του να προωθήσει την αποστολή της έρευνας για την τεχνητή νοημοσύνη.

Η αποχώρηση του Altman από την OpenAI στις 17 Νοεμβρίου αποδόθηκε σε υποτιθέμενες ασυνέπειες στην επικοινωνία με το διοικητικό συμβούλιο. Στη συνέχεια, ο Greg Brockman παραιτήθηκε από τη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο του OpenAI. Η μετακίνηση των Altman και Brockman στη Microsoft σηματοδοτεί μια σημαντική εξέλιξη στο τοπίο της έρευνας για την τεχνητή νοημοσύνη.

Ο Brockman, ως απάντηση στα γεγονότα, δήλωσε “σοκαρισμένος και λυπημένος” από τις εξελίξεις στην OpenAI. Ενώ η OpenAI δήλωσε επίσημα ότι παραιτήθηκε, ο Brockman ανέφερε λεπτομερώς στην ανάρτησή του ότι ενημερώθηκε για την “απομάκρυνσή” του.

Κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου στην OpenAI, η Mira Murati, πρώην Chief Technology Officer, υπηρέτησε ως προσωρινή διευθύνουσα σύμβουλος. Ο Emmett Shear, πρώην διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της πλατφόρμας ροής βίντεο Twitch, ορίστηκε διευθύνων σύμβουλος της OpenAI στις 20 Νοεμβρίου.

Καθώς η Microsoft καλωσορίζει τους Altman και Brockman για να ηγηθούν της προηγμένης έρευνας τεχνητής νοημοσύνης, ο κλάδος παρατηρεί την εξελισσόμενη δυναμική στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και αναμένει τον αντίκτυπο αυτής της συνεργασίας στο μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: