Ο Elon Musk αναμένει οικονομική ευημερία στην Αργεντινή υπό τον πρόεδρο υπέρ του Bitcoin

Μετά τη νίκη του φιλικού προς το Bitcoin εκλεγμένου προέδρου Χαβιέρ Μιλέι στην Αργεντινή, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον της χώρας, προβλέποντας μια περίοδο ευημερίας. Η Αργεντινή παλεύει με σημαντικό πληθωρισμό και νομισματική αστάθεια.

Τα σχόλια του Musk ήρθαν ως απάντηση σε μια ανάρτηση στο προφίλ X End Wokeness, όπου δήλωσε στις 20 Νοεμβρίου ότι “η ευημερία είναι μπροστά για την Αργεντινή” μετά τη νίκη του Milei στις επαναληπτικές προεδρικές εκλογές, εξασφαλίζοντας πάνω από το 55% των ψήφων.

Ο Milei, αυτοπροσδιοριζόμενος ως αναρχοκαπιταλιστής και υποστηρικτής του Bitcoin, έχει εκφράσει τη θετική του στάση σχετικά με το κορυφαίο περιουσιακό στοιχείο της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi). Θεωρεί ότι το Bitcoin αντιπροσωπεύει “την επιστροφή του χρήματος στον αρχικό δημιουργό του, τον ιδιωτικό τομέα”. Ωστόσο, ο Milei δεν έχει περιγράψει συγκεκριμένα σχέδια για να καταστήσει το Bitcoin νόμιμο χρήμα στην Αργεντινή.

Νωρίτερα φέτος, ο Milei επέκρινε έντονα τις κεντρικές τράπεζες, χαρακτηρίζοντάς τες ως απάτες. Ζήτησε την απομάκρυνση της κεντρικής τράπεζας της Αργεντινής και τάχθηκε υπέρ της δολαριοποίησης της οικονομίας, αντιδρώντας στο συγκλονιστικό ποσοστό πληθωρισμού της χώρας που έφτασε το 142% τον Οκτώβριο.

Ο Elon Musk, γνωστός υποστηρικτής του τομέα των κρυπτονομισμάτων, έχει δείξει σταθερά ενθουσιασμό για τα κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένων των Dogecoin και Bitcoin. Ο Musk υποστηρίζει την ιδέα ότι τα παραδοσιακά νομίσματα θα μπορούσαν να ψηφιοποιηθούν μέσω GPU έως το 2030.

Στον απόηχο της εκλογής του Μίλεϊ, η τιμή του Bitcoin εκτινάχθηκε για λίγο πάνω από τα 37.350 δολάρια. Αυτή τη στιγμή, διαπραγματεύεται στα 37.200 δολάρια, αντανακλώντας αύξηση 2,61% τις τελευταίες 24 ώρες, κέρδος 1,13% τις προηγούμενες επτά ημέρες και αξιοσημείωτη πρόοδο 25,52% τον τελευταίο μήνα. Η θετική ανταπόκριση της αγοράς ευθυγραμμίζεται με την πρόβλεψη ευνοϊκών συνθηκών για το Bitcoin στην Αργεντινή υπό την προεδρία του Milei.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: