Ο Nasdaq φρενάρει την έναρξη της υπηρεσίας Cryptocurrency Custody Service

Ο Nasdaq, η παγκόσμια αγορά κινητών αξιών, ανακοίνωσε την αναβολή της υπηρεσίας φύλαξης κρυπτονομισμάτων, η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2023. Η απόφαση να ανασταλεί η έναρξη λειτουργίας της επιχείρησης θεματοφυλακής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ελήφθη λόγω ρυθμιστικών κινδύνων στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως γνωστοποίησε η διευθύνουσα σύμβουλος Adena Friedman κατά τη διάρκεια της κλήσης της εταιρείας για τα αποτελέσματα του β’ τριμήνου.

Η Friedman δήλωσε: “Αυτό το τρίμηνο, λαμβάνοντας υπόψη τις μεταβαλλόμενες επιχειρηματικές και ρυθμιστικές συνθήκες στις Ηνωμένες Πολιτείες, πήραμε την απόφαση να σταματήσουμε την έναρξη της επιχείρησης θεματοφυλακής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στις ΗΠΑ και τις σχετικές προσπάθειές μας για την απόκτηση σχετικών αδειών”.

Ωστόσο, ο Φρίντμαν κατέστησε σαφές ότι ο Nasdaq παραμένει προσηλωμένη στην ανάπτυξη της επιχείρησης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Η εταιρεία θα συνεχίσει να εστιάζει στην ανάπτυξη και παροχή τεχνολογικών δυνατοτήτων για να καθιερωθεί ο Nasdaq ως κορυφαίος πάροχος λύσεων λογισμικού ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Friedman τόνισε την πρόοδο της λύσης θεματοφυλακής τους ως τεχνολογική πλατφόρμα για την εξυπηρέτηση της ευρύτερης αγοράς ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων σε παγκόσμια κλίμακα.

Ο Nasdaq θα παρακολουθεί στενά την αγορά για πιθανές ρυθμιστικές εξελίξεις τους επόμενους μήνες. Η απόφαση να καθυστερήσει την έναρξη λειτουργίας έρχεται μετά την αρχική παρουσίαση του σχεδίου του Nasdaq για την επιτήρηση κρύπτο τον Σεπτέμβριο του 2022, με σχέδια για τη δημιουργία ενός επίσημου τμήματος αφιερωμένου στην ασφαλή αποθήκευση Bitcoin και ETH για τους πελάτες.

Από τον Μάρτιο του 2023, ο Nasdaq είχε προχωρήσει με τα σχέδιά της και είχε ως στόχο να ξεκινήσει την πλατφόρμα μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Εν τω μεταξύ, σε μια ξεχωριστή εξέλιξη, οι εταιρείες κρυπτονομισμάτων εργάζονται επίσης για την εισαγωγή spot Bitcoin exchange-traded funds (ETFs) στο exchange Nasdaq. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ αξιολογεί επί του παρόντος δύο προτάσεις spot Bitcoin ETF βάσει του κανόνα 5711 του Nasdaq.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: