Η θυγατρική της Société Générale γράφει ιστορία ως ο πρώτος πλήρως αδειοδοτημένος πάροχος κρύπτο στη Γαλλία

Η Forge, θυγατρική της Société Générale, μιας από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Γαλλίας, πέτυχε ένα σημαντικό ορόσημο, καθώς έγινε η πρώτη εταιρεία που εξασφάλισε το υψηλότερο επίπεδο άδειας πρόσβασης για την παροχή υπηρεσιών κρυπτονομισμάτων στη χώρα. Η άδεια αυτή, γνωστή ως Προϋπόθεση για πολυάριθμες δραστηριότητες παροχής υπηρεσιών (PSAN), επιτρέπει στη Forge να συμμετέχει σε διάφορες εργασίες που σχετίζονται με τα κρύπτο, συμπεριλαμβανομένης της φύλαξης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, της αγοράς και της πώλησής τους έναντι νόμιμου χρήματος και της διευκόλυνσης της διαπραγμάτευσής τους μεταξύ τους.

Η είδηση του επιτεύγματος της Forge επισημάνθηκε στο μητρώο της Autorité des Marchés Financiers (AMF), της ρυθμιστικής αρχής της γαλλικής χρηματιστηριακής αγοράς, στις 19 Ιουλίου. Σε δελτίο Τύπου, οι εκπρόσωποι της Société Générale εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, δηλώνοντας ότι η διαπίστευση αντιπροσωπεύει το υψηλότερο επίπεδο ρυθμιστικής πιστοποίησης που είναι επί του παρόντος διαθέσιμο για συναλλαγές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Ενώ περίπου 90 εταιρείες είναι ήδη καταχωρημένες ως αδειοδοτημένοι πάροχοι στο μητρώο της AMF, η Forge ξεχωρίζει ως η πρώτη που λαμβάνει το υψηλότερο επίπεδο έγκρισης για πολυάριθμες υπηρεσίες κρύπτο από τη ρυθμιστική αρχή. Σύμφωνα με αναφορές του γαλλικού ραδιοφωνικού σταθμού Business FM, οι αυστηρές απαιτήσεις για αυτό το επίπεδο έγκρισης παρουσιάζουν σαφές πλεονέκτημα για τις μεγάλες παραδοσιακές τράπεζες έναντι των μικρότερων εταιρειών κρύπτο.

Η Société Générale έχει αποδείξει την ενεργό συμμετοχή της στον τομέα των κρύπτο μέσω διαφόρων πρωτοβουλιών. Η τράπεζα έχει εκδώσει ομόλογα σε ευρώ στο blockchain Ethereum, έχει λανσάρει μάρκες ασφαλείας στο blockchain Tezos και έχει εισαγάγει δάνεια DAI stablecoin σε αντάλλαγμα για tokens ομολόγων. Τον Απρίλιο του 2023, η Forge παρουσίασε το EUR CoinVertible, ένα σταθερό νόμισμα συνδεδεμένο με το ευρώ, σχεδιασμένο αποκλειστικά για ειδικευμένους θεσμικούς πελάτες. Η πρόσβαση σε αυτό το νέο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο περιορίζεται σε επενδυτές που έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες της Société Générale για τη γνώση του πελάτη σας και την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ενώ η Γαλλία διατηρεί τη φήμη της ως μία από τις πιο φιλικές προς τα κρύπτο δικαιοδοσίες στην Ευρώπη, αξίζει να σημειωθεί ότι το τοπικό υποκατάστημα της Binance βρίσκεται επί του παρόντος υπό προκαταρκτική έρευνα από τη δικαστική υπηρεσία έρευνας του χρηματοπιστωτικού τομέα, υπό τη διεύθυνση της εξειδικευμένης διαπεριφερειακής δικαιοδοσίας του Παρισιού.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: