Ο Michael Saylor της MicroStrategy δεσμεύεται στο Bitcoin παρά την έγκριση του Spot ETF

Ο Michael Saylor, συνιδρυτής της MicroStrategy, είναι ακλόνητος στην πεποίθησή του ότι η εταιρεία του θα συνεχίσει να αποτελεί μια ελκυστική επιλογή για τους επενδυτές που αναζητούν έκθεση στο Bitcoin, ακόμη και αν στο μέλλον εγκριθούν spot Bitcoin exchange-traded funds (ETFs). Παραμένει ακλόνητος στο σχέδιο της εταιρείας να προσθέσει περισσότερο Bitcoin στον ισολογισμό της, και αυτό περιλαμβάνει την αξιοποίηση των πιθανών εσόδων από την πώληση μετοχών αξίας 750 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Bloomberg στις 2 Αυγούστου, ο Saylor εξέφρασε την πεποίθηση ότι η MicroStrategy θα προσφέρει κάτι μοναδικό που δεν θα μπορούσαν να προσφέρουν τα spot Bitcoin ETFs. Επανέλαβε αυτό το συναίσθημα κατά τη διάρκεια της κλήσης για τα κέρδη της 1ης Αυγούστου, δηλώνοντας ότι η “ιδιαίτερη στρατηγική λειτουργίας του Bitcoin” της εταιρείας θα την ξεχωρίσει ακόμη και όταν τα spot ETFs εισέλθουν στην αγορά.

Ο Saylor υπογράμμισε την επιτυχία της στρατηγικής αγοράς Bitcoin της MicroStrategy, η οποία ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2020. Από τότε, η αξία του Bitcoin έχει αυξηθεί κατά εντυπωσιακό ποσοστό 145%. Η εταιρεία μοχλεύει τις επενδύσεις για τη δημιουργία αποδόσεων, οι οποίες στη συνέχεια μεταβιβάζονται στους μετόχους. Ο Saylor τόνισε ότι η ιδιότητα της MicroStrategy ως λειτουργούσα εταιρεία της επιτρέπει να αξιοποιεί τη μόχλευση, ένα πλεονέκτημα που δεν διαθέτουν τα ETF, και έτσι να συμβάλλει στο ευρύτερο οικοσύστημα κρυπτονομισμάτων.

Από την άλλη πλευρά, ο Saylor αναγνώρισε ότι τα spot Bitcoin ETFs θα προσελκύσουν σημαντικές επενδύσεις από μεγάλα hedge funds και κρατικές οντότητες, φέρνοντας δυνητικά δισεκατομμύρια δολάρια στον χώρο των κρυπτονομισμάτων. Σε αυτή την αναλογία, παρομοίασε τη MicroStrategy με ένα “σπορ αυτοκίνητο”, ενώ τα spot ETFs θα μοιάζουν με ένα “υπερδεξαμενόπλοιο”, καθένα από τα οποία θα εξυπηρετεί έναν μοναδικό ρόλο στην ανάπτυξη της κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων.

Η MicroStrategy διαθέτει περισσότερους από 470 θεσμικούς μετόχους, σύμφωνα με τη Fintel, και έχει σήμερα κεφαλαιοποίηση 5,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πρόσφατες προβλέψεις αναλυτών στις 2 Αυγούστου αύξησαν τις πιθανότητες έγκρισης spot Bitcoin ETF στις Ηνωμένες Πολιτείες στο 65%, υποδηλώνοντας την αυξανόμενη πιθανότητα κανονιστικής αποδοχής.

Ο Saylor επιβεβαίωσε τον συνεχή στόχο της εταιρείας να συσσωρεύσει όσο το δυνατόν περισσότερο Bitcoin, δεδομένου ότι οι τρέχουσες συμμετοχές τους ανέρχονται σε 152.800 BTC. Αυτό υποδηλώνει μια συνεχή προσπάθεια ενίσχυσης των περιουσιακών στοιχείων τους σε κρυπτονόμισμα τα επόμενα τρίμηνα.

Όσον αφορά την προγραμματισμένη πώληση μετοχών, ο Saylor δήλωσε ότι η κύρια χρήση των εσόδων της MicroStrategy θα είναι η απόκτηση περισσότερων Bitcoin. Η εταιρεία παραμένει προσηλωμένη στη στρατηγική της συσσώρευσης και διακράτησης του κορυφαίου κρυπτονομίσματος, ενισχύοντας τη θέση της ως ελκυστική επιλογή για τους επενδυτές που αναζητούν έκθεση στη δυνητική ανάπτυξη του Bitcoin.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: