Η CoinShares αποκτά δικαιώματα αγοράς για τη μονάδα ETF κρύπτο της Valkyrie

Η CoinShares, η ευρωπαϊκή εταιρεία διαχείρισης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, εξασφάλισε με επιτυχία αποκλειστική επιλογή για την εξαγορά της Valkyrie Funds, της μονάδας ETF της αντίστοιχης αμερικανικής εταιρείας Valkyrie Investments. Αυτό περιλαμβάνει το Valkyrie Bitcoin Fund, το οποίο επί του παρόντος αναμένει έγκριση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ανακοίνωση, που έγινε στις 17 Νοεμβρίου, σηματοδοτεί τη στρατηγική κίνηση της CoinShares να επεκτείνει την παρουσία της στις ΗΠΑ, αναμένοντας ότι η χώρα θα αναδειχθεί σε βασικό κόμβο για τις προσφορές ETF. Ο Jean-Marie Mognetti, διευθύνων σύμβουλος της CoinShares, εξέφρασε την αισιοδοξία του, δηλώνοντας ότι η εξαγορά της Valkyrie θα τους επιτρέψει να πλοηγηθούν αποτελεσματικά στην εξελισσόμενη παγκόσμια αγορά ETF.

Ο Mognetti υπογράμμισε την αντίθεση στην εξέλιξη της αγοράς, επισημαίνοντας την καθιέρωση  crypto spot Exchange Traded Products (ETPs) στην Ευρώπη από το 2015, μια τάση που αναμένεται να επαναληφθεί στις Η.Π.Α. Θεωρεί ότι αυτό αποτελεί πρόκληση αλλά και σημαντική ευκαιρία για ανάπτυξη.

Το δικαίωμα προαίρεσης εξαγοράς θα παραμείνει ενεργό έως τις 31 Μαρτίου 2024. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα Valkyrie Funds θα συνεχίσουν να λειτουργούν ανεξάρτητα μέχρι να ολοκληρωθεί η εξαγορά από την CoinShares.

Εκτός από την επιλογή εξαγοράς, οι δύο εταιρείες κατέληξαν σε συμφωνία αδειοδότησης εμπορικού σήματος. Η συμφωνία αυτή επιτρέπει τη χρήση του ονόματος CoinShares σε μελλοντικές καταθέσεις S-1 στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), που χρησιμοποιούνται συνήθως για την καταχώριση προσφορών κινητών αξιών όταν οι εταιρείες σχεδιάζουν να εισαχθούν στο χρηματιστήριο.

Εν αναμονή της έγκρισης του Valkyrie Bitcoin Fund από την SEC, η Valkyrie σκοπεύει να ενσωματώσει το όνομα CoinShares στο ETF.

Η Valkyrie, μαζί με την BlackRock και άλλες χρηματοπιστωτικές εταιρείες, κατέθεσε αίτηση για το spot Bitcoin ETF στις 21 Ιουνίου.

Η CoinShares, η οποία εποπτεύει περιουσιακά στοιχεία συνολικού ύψους άνω των 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είχε εκφράσει αισιοδοξία για την αγορά ETF κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο. Η εταιρεία τόνισε ότι η οικονομική δύναμη δεν υστερεί όσον αφορά τη ρύθμιση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: