Ο Mark Cuban αναλαμβάνει την SEC, τον John Reed Stark και το “σύνδρομο κρύπτο διαταραχής”

Το κρύπτο Twitter έγινε μάρτυρας μιας έντονης συζήτησης αυτή την εβδομάδα, με τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Mark Cuban να κατηγορεί τον Gary Gensler της SEC ότι έριξε τα κρύπτο κάτω από το λεωφορείο, ενώ ένας πρώην αξιωματούχος της SEC έσπευσε να υπερασπιστεί τη ρυθμιστική αρχή.

Σε μια ζωηρή ανταλλαγή αντιδράσεων στο Twitter με τον πρώην αξιωματούχο της SEC John Reed Stark που ξεκίνησε στις 14 Ιουνίου, ο Cuban διαφώνησε με τη φαινομενική υπεράσπιση από τον Stark της πρόσφατης νομικής δράσης της SEC κατά του γίγαντα Binance.

Ο Cuban κατηγόρησε τον Stark ότι παρερμήνευσε τον αντίκτυπο της υπόθεσης και κατηγόρησε τον πρόεδρο της SEC, Gary Gensler, ότι η προσέγγιση “ρύθμιση μέσω δικαστικών διαδικασιών” σαμποτάρει τις startups κρύπτο .

Ο Stark είχε υποστηρίξει νωρίτερα ότι οι επιχειρήσεις που σχετίζονται με τα κρύπτο θα πρέπει να αντιμετωπίζονται από τις ρυθμιστικές αρχές ως “μεγάλες επιχειρήσεις”. Ωστόσο, ο Κούμπαν υποστήριξε ότι πολλές επιχειρήσεις κρύπτο είναι μικρές και δεν θα πρέπει να τους ζητηθεί να “προσλάβουν δικηγόρους κινητών αξιών” μόνο και μόνο για να ξεκινήσουν στον κλάδο.

Ο Stark επανέλαβε επίσης την υποστήριξή του για τις ενέργειες της SEC κατά της Binance, σημειώνοντας ότι ο κλάδος παραμένει σε μεγάλο βαθμό ανεξέλεγκτος και ότι η κίνηση αυτή θα εξαλείψει τους “κακούς παράγοντες” και θα προωθήσει τη διαφάνεια.

Από εκεί και πέρα, η συζήτηση μετατράπηκε σε μια συζήτηση σχετικά με τον καλύτερο τρόπο ρύθμισης των κρυπτονομισμάτων, με τον Stark να υποστηρίζει ότι τα κρύπτο περιουσιακά στοιχεία δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως “ροζ φύλλα ή μετοχές”.

Αντίθετα, ο Cuban χαρακτήρισε την άποψη του Stark προκατειλημμένη, προτείνοντας ότι τα token θα μπορούσαν, στην πραγματικότητα, να αντιμετωπίζονται παρόμοια με άλλους τίτλους και ότι η SEC θα πρέπει να προτείνει σαφέστερες κατευθυντήριες γραμμές γι’ αυτά.

Ο Mark Cuban είναι γνωστός Αμερικανός επιχειρηματίας και επενδυτής. Ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τα κρύπτο το 2017, όταν δήλωσε ότι το Bitcoin να μην είναι τίποτα περισσότερο από ένα σύστημα πυραμίδας. Με την πάροδο του χρόνου, ο Cuban έγινε πιο υποστηρικτικός των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και τώρα φαίνεται να υπερασπίζεται τον κλάδο.

Ο John Reed Stark ήταν προηγουμένως επικεφαλής του Γραφείου Επιβολής Διαδικτύου της SEC. Επί του παρόντος, ο Stark στέκεται ως μετριοπαθής σκεπτικιστής των κρύπτο και παρέχει ένα ευρύ φάσμα νομικών σχολίων σχετικά με τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία στους 21.000 οπαδούς του στο Twitter.

Τελικά, ο Cuban παραδέχτηκε ότι, όπως και όλες οι εταιρείες του πρώιμου διαδικτύου, “το 90 τοις εκατό των εταιρειών blockchain” και “το 99 τοις εκατό των tokens” θα χρεοκοπήσουν. Εκείνες που θα βγουν νικητές “θα αλλάξουν το παιχνίδι. Έτσι λειτουργεί η τεχνολογία”, είπε.

Ο Cuban έκλεισε τα πράγματα με λόγια υποστήριξης για τα κρύπτο, λέγοντας ότι κανείς δεν μπορεί να αντικρούσει τον πιθανό αντίκτυπο των κρύπτο στην ευρύτερη οικονομία.

Είπε ότι το “σύνδρομο Crypto Derangement Syndrome” – ο όρος του για το παράλογο μίσος για τα κρύπτο – θα έχει το ίδιο αρνητικό αποτέλεσμα με εκείνους που υπερεκτιμούν τις δυνατότητές της.

«Με όλο τον σεβασμό, το Σύνδρομο κρύπτο Διαταραχής είναι εξίσου μεγάλο πρόβλημα με το crypto maxis έναντι της υπερβολής κρύπτο».

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: