Η Binance εγκαταλείπει την ολλανδική αγορά

Το παγκόσμιο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance τερμάτισε τις υπηρεσίες του στις Κάτω Χώρες, πραγματοποιώντας έξοδο από την ολλανδική αγορά μετά την αποτυχία της προσπάθειάς του να αποκτήσει άδεια παροχής υπηρεσιών εικονικών περιουσιακών στοιχείων (VASP).

Ο τερματισμός των υπηρεσιών ισχύει άμεσα και κανένας νέος πελάτης από την Ολλανδία δεν μπορεί να ανοίξει λογαριασμό στο ανταλλακτήριο κρύπτο. Από τις 17 Ιουλίου και μετά, οι υφιστάμενοι πελάτες από την Ολλανδία θα μπορούν μόνο να αποσύρουν περιουσιακά στοιχεία από την πλατφόρμα Binance και από σήμερα δεν θα είναι δυνατές περαιτέρω αγορές, συναλλαγές ή καταθέσεις.

Η Binance ισχυρίστηκε ότι διερεύνησε πολλές εναλλακτικές οδούς για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της Ολλανδίας σύμφωνα με τους τοπικούς κανονισμούς. Ωστόσο, καμία από αυτές τις οδούς δεν προσέφερε μια διαδρομή για την εγγραφή VASP.

Το ανταλλακτήριο αποστέλλει επί του παρόντος μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους Ολλανδούς πελάτες του με αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τα επόμενα βήματα που πρέπει να κάνουν με τους λογαριασμούς τους Binance.

Τον Απρίλιο του 2022, το ανταλλακτήριο επιβλήθηκε με διοικητικό πρόστιμο άνω των 3 εκατομμυρίων δολαρίων για λειτουργία στη χώρα χωρίς την απαιτούμενη άδεια και εγγραφή. Τότε, η ολλανδική κεντρική τράπεζα ισχυρίστηκε ότι η Binance είχε μεγάλη πελατειακή βάση στη χώρα και σημαντικό ημερήσιο όγκο συναλλαγών που έφτανε τα δισεκατομμύρια, γι’ αυτό και το βαρύ πρόστιμο.

Το ανταλλακτήριο τόνισε στην ανακοίνωσή του ότι συμμορφώνεται με τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την πρόληψη της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και τους κανόνες για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας. Η Binance επικαλέστηκε την εγγραφή της σε χώρες της ΕΕ, όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Πολωνία, η Σουηδία και η Λιθουανία, για να παρουσιάσει τη συμμόρφωσή της με την ΕΕ.

Η αποχώρηση της Binane από την ολλανδική αγορά έρχεται λίγες ημέρες μετά την εμφάνιση των σχεδίων αποχώρησής της από την Κύπρο. Στις 14 Ιουνίου, η Κυπριακή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έθεσε την Binance Cyprus “υπό εξέταση για αίτηση διαγραφής” στην ιστοσελίδα της. Εκείνη την εποχή, η Binance δήλωσε ότι επικεντρώνεται στην πλήρη συμμόρφωση με τους νέους κανονισμούς για τις αγορές κρύπτο περιουσιακών στοιχείων (Markets in Crypto-Assets – MiCA) τους επόμενους 18 μήνες και ως εκ τούτου επικεντρώνεται στην ευρύτερη αγορά της ΕΕ.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: