Ο δικαστής απορρίπτει την αίτηση απόρριψης της υπόθεσης Terraform, αναφέρει διαφωνία με την απόφαση Ripple

Η αγωγή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) κατά της Terraform Labs ξεπέρασε ένα σημαντικό εμπόδιο, καθώς ο Αμερικανός δικαστής που επιβλέπει την υπόθεση απέρριψε την αίτηση της εταιρείας για απόρριψη στις 31 Ιουλίου.

Ο δικαστής Jed Rakoff του Νοτίου Περιφερειακού Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης απέρριψε την αίτηση των κατηγορουμένων, αποφασίζοντας ότι όλοι οι ισχυρισμοί που έχουν υποβληθεί πρέπει να θεωρηθούν αληθείς για τους σκοπούς αυτής της αίτησης, με όλα τα εύλογα συμπεράσματα υπέρ της SEC. Η SEC κατέθεσε την αγωγή κατά της Terraform Labs και του ιδρυτή της, Do Kwon, στις 16 Φεβρουαρίου, κατηγορώντας τους για την ενορχήστρωση μιας απάτης με τίτλους κρύπτο περιουσιακών στοιχείων αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στην προηγούμενη αίτηση απόρριψης, οι νομικοί εκπρόσωποι της Terraform Labs υποστήριξαν ότι η SEC δεν είχε δικαιοδοσία επί της εταιρείας και του ιδρυτή της και αμφισβήτησαν επίσης τη στάση του οργανισμού σχετικά με τα tokens όπως το Mirror Protocol (MIR), Terra Classic (LUNC) και TerraUSD Classic (USTC) ως κινητές αξίες. Υποστήριξαν επίσης ότι το Κογκρέσο συζητούσε ενεργά τον τρόπο ρύθμισης των κρύπτο και ότι η SEC θα πρέπει να περιμένει το Κογκρέσο να δράσει.

Ωστόσο, ο δικαστής Rakoff διαφώνησε με αυτά τα επιχειρήματα και απέρριψε τον ισχυρισμό ότι η SEC δεν είχε την εξουσία να ρυθμίσει τα κρύπτο τοκενς χωρίς την εξουσιοδότηση του Κογκρέσου. Ασχολήθηκε επίσης με το “δόγμα των σημαντικών ερωτημάτων” που επικαλείται η ένσταση της Terraform. Ο δικαστής τόνισε ότι δεν απαιτείται επίσημη σύμβαση για να ικανοποιηθεί το τεστ Howey και τα ίδια τα tokens μπορούν να θεωρηθούν ως αποδεικτικά στοιχεία στα επιχειρήματα ενώπιον του δικαστηρίου.

Επιπλέον, το δικαστήριο αρνήθηκε να κάνει διάκριση μεταξύ των τοκενς MIR και LUNA με βάση τον τρόπο πώλησής τους. Η στάση αυτή έρχεται σε αντίθεση με μια πρόσφατη υπόθεση που αφορά την υπόθεση SEC κατά Ripple Labs Inc. όπου ένας άλλος δικαστής στην ίδια περιφέρεια έκανε μια τέτοια διάκριση. Στην υπόθεση Ripple, ο δικαστής θεώρησε ότι το XRP αποτελεί εμπόρευμα όταν πωλείται στη δευτερογενή αγορά, γεγονός που θεωρήθηκε ως μερική νίκη για την Ripple. Ωστόσο, η απόρριψη αυτής της προσέγγισης στην υπόθεση Terraform θα μπορούσε δυνητικά να ευνοήσει την SEC, εάν και άλλοι δικαστές ακολουθήσουν το παράδειγμα του δικαστή Rakoff.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: