Το Monero πέφτει σε χαμηλό 5 μηνών εν μέσω των σχεδίων διαγραφής της Binance

Το κρυπτονόμισμα Monero, το οποίο επικεντρώνεται στην προστασία της ιδιωτικής ζωής, σημείωσε σημαντική πτώση, σημειώνοντας χαμηλό πέντε μηνών μετά την ανακοίνωση της επικείμενης διαγραφής του από την Binance.

Η Binance δήλωσε ότι το Monero, μαζί με άλλα tokens όπως τα Aragon (ANT), Multichain (MULTI) και Vai (VAI), θα διαγραφεί από το ανταλλακτήριο στις 20 Φεβρουαρίου 2024, όπως αποκαλύφθηκε στις 6 Φεβρουαρίου.

Σε απάντηση στη διαγραφή, η Binance θα εξαλείψει και τα τέσσερα ζεύγη συναλλαγών που αφορούν το Monero, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που συνδυάζονται με Bitcoin, Ether, Tether USDT και το εγγενές νόμισμα της Binance, BNB.

Το ανταλλακτήριο διευκρίνισε ότι όλες οι εντολές συναλλαγών που σχετίζονται με αυτά τα ζεύγη θα αφαιρεθούν αυτόματα μετά τη διακοπή των συναλλαγών. Οι αναλήψεις για αυτά τα token δεν θα υποστηρίζονται μετά τις 20 Μαΐου 2024.

Ενώ η Binance ανέφερε ότι τα XMR που διαγράφηκαν από το ανταλλακτήριο ενδέχεται να μετατραπούν σε stablecoins για λογαριασμό των χρηστών μετά τις 21 Μαΐου, τόνισε ότι η μετατροπή αυτή δεν είναι εγγυημένη. Μια ξεχωριστή ειδοποίηση θα προηγείται της μετατροπής, όπου αυτό ισχύει, με τα stablecoins να πιστώνονται στους λογαριασμούς Binance των χρηστών στη συνέχεια.

Η απόφαση για τη διαγραφή του Monero αποδίδεται σε παράγοντες όπως η συμβολή του σε ένα υγιές και βιώσιμο οικοσύστημα κρύπτο, η απόδειξη ανήθικης ή δόλιας συμπεριφοράς ή αμέλειας και η ανταπόκριση στα περιοδικά αιτήματα δέουσας επιμέλειας της Binance.

Η αντίδραση της αγοράς στη διαγραφή ήταν άμεση, με το Monero να σημειώνει απότομη πτώση. Στις 9:21 π.μ. UTC, το XMR έπεσε στα 136 δολάρια στο Binance, χάνοντας σχεδόν το 19% της αξίας του μέσα σε λίγες ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία της TradingView.

Παρά την αρχική πτώση, η τιμή του Monero έχει ανακάμψει ελαφρώς, με το XMR να διαπραγματεύεται στα 140,30 δολάρια τη στιγμή που γράφεται αυτή η εργασία, σημειώνοντας ακόμα χαμηλά επίπεδα που δεν έχουν παρατηρηθεί από τα μέσα Σεπτεμβρίου 2023.

Η Binance δεν είναι το μόνο ανταλλακτήριο που διαγράφει το Monero.Το OKX έκανε επίσης μια παρόμοια ανακοίνωση στα τέλη του 2023, στοχεύοντας στην ημερομηνία διαγραφής του Monero και ενός άλλου νομίσματος που εστιάζει στην προστασία της ιδιωτικής ζωής, του Zcash, στις 5 Ιανουαρίου 2024.

Η απόφαση για τη διαγραφή από το ανταλλακτήριο μπορεί να μην είναι καλός οιωνός για την Binance, σύμφωνα με ορισμένους διαδικτυακούς σχολιαστές. Ο crypto trader John Brown εξέφρασε την άποψή του, αναφέροντας: “Αν και κακό για το Monero, βλέπω κυρίως αυτή τη διαγραφή από το ανταλλακτήριο ως σημάδι της αργής κατάρρευσης της Binance”.

Η Binance βρίσκεται υπό αυξημένο έλεγχο από τις παγκόσμιες ρυθμιστικές αρχές, με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του ανταλλακτηρίου, Changpeng Zhao, να δηλώνει ένοχος στα τέλη του 2023 για παραβίαση των νόμων περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και κυρώσεων. Αναφορές στα τέλη Ιανουαρίου ανέφεραν ότι απαγορεύτηκε η λειτουργία του Binance.US στη Φλόριντα και την Αλάσκα. Ο Zhao πρόκειται να καταδικαστεί στις ΗΠΑ στις 23 Φεβρουαρίου 2024, αντιμετωπίζοντας ποινή φυλάκισης έως και 18 μηνών.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: