Ο ιαπωνικός τραπεζικός γίγαντας MUFG θα αναπτύξει Stablecoins σε Public Blockchains

Η MUFG ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αναπτύξει stablecoins πάνω σε Public Blockchains. Η τράπεζα, η οποία κατείχε 776 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση (AUM) έως το 2020, συνεργάζεται με την Datachain, μια εταιρεία διαλειτουργικότητας blockchain, και την Toki, μια γέφυρα cross-chain.

Η ανακοίνωση της MUFG έρχεται μετά την έναρξη ισχύος του αναθεωρημένου νόμου περί διακανονισμού κεφαλαίων που ψηφίστηκε το 2022 την Πέμπτη, ώστε να επιτραπεί στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να εκδίδουν stablecoins. Η MUFG θα χρησιμοποιήσει για το σκοπό αυτό την πλατφόρμα “Progmat Coin” του εσωτερικού προγραμματιστή της. Το Progmat Coin είναι ένα πρωτόκολλο που προορίζεται να διευκολύνει τους διακανονισμούς προϊόντων που βασίζονται σε τίτλους με διευρυμένες δυνατότητες διαχείρισης κρυπτονομισμάτων και ενσωματωμένων χρηματοοικονομικών περιπτώσεων χρήσης.

Για την περαιτέρω διευκόλυνση των συναλλαγών που πραγματοποιούνται με αυτά τα σταθερά περιουσιακά στοιχεία, η τράπεζα θα χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες της Toki, μιας νεοσύστατης επιχείρησης που βγήκε πρόσφατα από τη λειτουργία stealth. Η Toki θα επιτρέψει τις συναλλαγές αυτών των περιουσιακών στοιχείων μεταξύ Public Blockchains, συμπεριλαμβανομένων των Ethereum, Cosmos, Avalanche και Polygon.

Μεταξύ των περιπτώσεων χρήσης που εξετάζονται είναι οι ανταλλαγές μεταξύ αλυσίδων, επιτρέποντας την ανταλλαγή περιουσιακών στοιχείων μεταξύ διαφορετικών αλυσίδων, οι πληρωμές μεταξύ αλυσίδων και ο δανεισμός μεταξύ αλυσίδων, επιτρέποντας στον χρήστη να αξιοποιήσει διάφορα πρωτόκολλα δανεισμού σε ορισμένες από τα αναφερόμενα blockchain.

Η MUFG συνεργάστηκε με την Coinbase για την έναρξη παροχής χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στη χώρα το 2021.

Η ζήτηση Stablecoin αναμένεται να αυξηθεί στην Ιαπωνία

Η άρση της απαγόρευσης έκδοσης Stablecoins από ξένες τράπεζες τον περασμένο Δεκέμβριο ανοίγει μια αγορά που αναμένεται να έχει θεσμική ζήτηση. Μεγάλο μέρος αυτής της ζήτησης μπορεί να προέρχεται από ιδρύματα που θα μπορούσαν να δουν την ελκυστικότητα των πληρωμών που λείπουν εκτός του τραπεζικού τομέα λόγω των εισπραττόμενων τελών, ενώ οι ιδιώτες μπορούν να πραγματοποιούν δωρεάν συναλλαγές μέχρι 715 δολάρια.

Η χρήση αυτών των σιδηροδρόμων πληρωμών με βάση το stablecoin θα επιτρέψει στα ιδρύματα να παρακάμψουν το τραπεζικό σύστημα και να επιτύχουν ταχύτερους διακανονισμούς, καταβάλλοντας τέλη μεταφοράς που αναμένεται να είναι φθηνότερα από τα τέλη που χρεώνουν οι παραδοσιακές εταιρείες.

Δεν είναι μόνο η MUFG που πηδάει για να πάρει μέρος σε αυτή τη νέα αγορά. Άλλες ιαπωνικές τράπεζες έχουν επίσης ανακοινώσει πρωτοβουλίες για το stablecoin. Η Minha Bank, μια ψηφιακή τράπεζα, συνεργάστηκε με το Tokyo Kiraboshi Financial Group και την Shikoku Bank για να λανσάρει το stablecoin της χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα της G.U. Technologies.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: