Ο Επίτροπος της CFTC εκφράζει διαφωνία σχετικά με τις εκτελεστικές ενέργειες του DeFi

Σε μια αξιοσημείωτη απόκλιση από το κυρίαρχο κλίμα εντός της Επιτροπής Εμπορευματικών Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης (CFTC), ο Επίτροπος Summer K. Mersinger εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με τη στάση του οργανισμού όσον αφορά τα πρωτόκολλα αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi). Η πρόσφατη δημόσια δήλωσή του, η οποία εκδόθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου, υπογραμμίζει τις επιφυλάξεις του σχετικά με την τάση της CFTC να επιβάλλει κανονισμούς σχετικά με το DeFi αντί να προωθεί τη συμμετοχή του κοινού.

Ο Επίτροπος Mersinger υποστηρίζει ότι οι ενέργειες επιβολής μπορεί να μην είναι η καταλληλότερη μέθοδος για την αντιμετώπιση της μοναδικής πολυπλοκότητας της τεχνολογίας DeFi. Αντ’ αυτού, τάσσεται υπέρ μιας πιο συνεργατικής προσέγγισης που περιλαμβάνει τη συνεργασία με το κοινό και τους ενδιαφερόμενους φορείς μέσω της θέσπισης κανόνων και άλλων ρυθμιστικών μηχανισμών.

Ο Mersinger εξέφρασε τις ανησυχίες του, δηλώνοντας: “Ανησυχώ ότι η Επιτροπή σε αυτές τις περιπτώσεις κάνει άλλο ένα βήμα προς την κατεύθυνση της άσκησης αγωγών επιβολής, ενώ θα έπρεπε να συνεργαστούμε με το κοινό”.

Ενώ ο Επίτροπος Mersinger αναγνωρίζει τη σημασία της εφαρμογής του νόμου περί ανταλλαγής εμπορευμάτων (CEA) και των κανόνων της CFTC σε καινοτόμα σενάρια, ιδίως όταν προστατεύονται οι συμμετέχοντες στην αγορά από απάτες και παραπτώματα, τόνισε ότι οι ενέργειες επιβολής που ανέλαβε η Επιτροπή δεν είχαν αποδείξεις για υπεξαίρεση κεφαλαίων πελατών ή ζημία που προκλήθηκε στους συμμετέχοντες στην αγορά από τα εν λόγω πρωτόκολλα DeFi.

Οι ανησυχίες του Επιτρόπου επεκτείνονται σε διάφορους βασικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων των ορίων δικαιοδοσίας που διέπουν τα πρωτόκολλα DeFi, της ανάγκης για σαφώς καθορισμένους κανονισμούς και των πιθανών συνεπειών της επιβολής κανόνων χωρίς διαφανείς διαδικασίες θέσπισης κανόνων. Παρά τις ανησυχίες αυτές, η κανονιστική ατζέντα της CFTC για την άνοιξη του 2023 παραλείπει κυρίως οποιεσδήποτε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες θέσπισης κανόνων που σχετίζονται με το DeFi, αφήνοντας αυτά τα πιεστικά ζητήματα σε μεγάλο βαθμό ανεπίλυτα.

Σε μια ξεχωριστή εξέλιξη, η Επιτροπή Εμπορευματικών Συμβολαίων των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε πρόσφατα ρυθμιστικές ενέργειες κατά τριών πρωτοκόλλων αποκεντρωμένης χρηματοδότησης: Opyn Inc., ZeroEx Inc. και Deridex Inc. Οι εν λόγω ενέργειες επιβολής έχουν τις ρίζες τους σε ισχυρισμούς ότι τα εν λόγω πρωτόκολλα απέτυχαν να καταχωρίσουν διάφορες προσφορές διαπραγμάτευσης παραγώγων, μαζί με τη μη συμμόρφωση με τις διατάξεις περί πελατών που περιγράφονται στο νόμο περί τραπεζικού απορρήτου. Η Deridex και η Opyn αντιμετώπισαν συγκεκριμένα κατηγορίες για τη μη καταχώριση ως διευκόλυνση εκτέλεσης ανταλλαγών ή ως καθορισμένη αγορά συμβολαίων, καθώς και για την παράλειψη καταχώρισης ως έμπορος προθεσμιακών συμβολαίων. Η απόφαση της CFTC να προβεί σε ενέργειες επιβολής κατά των εν λόγω πλατφορμών DeFi αντανακλά τις συνεχείς προσπάθειές της να περιηγηθεί και να ρυθμίσει το εξελισσόμενο τοπίο DeFi.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: