Αυστραλός γερουσιαστής εισάγει ιδιωτικό νομοσχέδιο για την επιτάχυνση της ρύθμισης των κρύπτο

Ένα νέο νομοσχέδιο εισήχθη στο αυστραλιανό κοινοβούλιο που προτείνει κανονισμούς για την παροχή υπηρεσιών κρυπτονομισμάτων στη χώρα.

Ο γερουσιαστής Andrew Bragg υπέβαλε ένα νομοσχέδιο ιδιωτικών γερουσιαστών με τίτλο Digital Assets (Market Regulation) Bill 2023 για την «προστασία των καταναλωτών και την προώθηση των επενδυτών», το οποίο περιλαμβάνει ρυθμιστικές συστάσεις για stablecoins, αδειοδότηση ανταλλακτηρίων και απαιτήσεις φύλαξης.

Οι προτεινόμενες ρυθμιστικές αλλαγές εισάγονται συνήθως από Αυστραλούς υπουργούς. Ωστόσο, όπως ορίζει το Γραφείο Παιδείας της Βουλής , τα μέλη του κοινοβουλίου μπορούν να εισαγάγουν νομοσχέδια ιδιωτών μελών ή ιδιωτών γερουσιαστών, τα οποία μπορεί να χρειαστούν μήνες ή χρόνια για να περάσουν από το κοινοβούλιο.

Ο Μπραγκ παρείχε περαιτέρω πληροφορίες για την υποβολή του ιδιωτικού νομοσχεδίου, επικρίνοντας την τρέχουσα κυβέρνηση των Εργατικών επειδή δεν ακολούθησε 12 συστάσεις σχετικά με τη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων που εισήχθη από την Επίλεκτη Επιτροπή της Γερουσίας για την Αυστραλία ως Τεχνολογικό και Οικονομικό Κέντρο τον Οκτώβριο του 2021.

Ο γερουσιαστής πρόσθεσε επίσης ότι οι Αυστραλοί καταναλωτές είχαν μείνει εκτεθειμένοι σε γεγονότα σε ολόκληρη τη βιομηχανία, όπως η κατάρρευση του FTX από την αδράνεια της αυστραλιανής κυβέρνησης να παράσχει ρυθμιστική σαφήνεια στον τομέα.

«Η Αυστραλία μπορεί να είναι ένας κόμβος ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων προστατεύοντας παράλληλα τους καταναλωτές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Αλλά πρέπει να δράσουμε τώρα».

Ο νόμος στοχεύει να παρέχει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για τις ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων, τις υπηρεσίες φύλαξης και τους εκδότες stablecoin, το οποίο προστατεύει τους καταναλωτές και προωθεί τις επενδύσεις.

Επιδιώκει επίσης να παρέχει κατευθυντήριες γραμμές για την αναφορά πληροφοριών από εξουσιοδοτημένα ιδρύματα λήψης καταθέσεων για την έκδοση και τον έλεγχο ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας.

Εάν εγκριθεί, το νομοσχέδιο θα απαιτούσε από ένα άτομο ή μια επιχείρηση να κατέχει άδεια που χορηγείται από την Αυστραλιανή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Επενδύσεις ή ξένη άδεια λειτουργίας ενός χρηματιστηρίου κρυπτονομισμάτων. Αυτό θα ισχύει επίσης για τις υπηρεσίες φύλαξης κρυπτονομισμάτων και τους εκδότες stablecoin στην Αυστραλία.

Το νομοσχέδιο καθορίζει επίσης διάφορες υποχρεώσεις και απαιτήσεις για ανταλλακτήρια, υπηρεσίες θεματοφυλακής και εκδότες stablecoin. Αυτά κυμαίνονται από απαιτήσεις κεφαλαίου ή ελάχιστων αποθεματικών, διαχωρισμό κεφαλαίων πελατών, υποβολή εκθέσεων σχετικά με τις διαθέσεις πελατών, λογιστικούς ελέγχους, ρυθμίσεις διασφάλισης και γνωστοποίησης.

Επί του παρόντος, η δημόσια διαβούλευση βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αυστραλία σχετικά με την ταξινόμηση των κρυπτονομισμάτων και των διάφορων διακριτικών, υπηρεσιών και πλατφορμών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Το έγγραφο διαβούλευσης “token mapping” κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο,περιγράφοντας βασικούς ορισμούς για τον τομέα των κρυπτονομισμάτων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: