Ο επικεφαλής στρατηγικός σύμβουλος της Binance ανακοινώνει την αποχώρησή του εν μέσω αναφορών για παραιτήσεις στις ΗΠΑ

Ο επικεφαλής στρατηγικής της Binance, Patrick Hillmann, ανακοίνωσε επίσημα την αποχώρησή του από το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων εν μέσω ενός κύματος παραιτήσεων από άλλα υψηλόβαθμα στελέχη συμμόρφωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στις 6 Ιουλίου, ο Hillmann ανέβηκε στο Twitter για να επιβεβαιώσει την είδηση, δηλώνοντας: “Φεύγω [από την Binance], αλλά το κάνω με καλούς όρους”. Εξήγησε περαιτέρω ότι μετά από δύο χρόνια στην εταιρεία, ήρθε η ώρα να αναζητήσει νέες προκλήσεις. Ο Hillmann ανέφερε επίσης ότι ο ίδιος και η σύντροφός του περιμένουν το δεύτερο παιδί τους, καθιστώντας την κατάλληλη στιγμή για να αποχωρήσει.

Η επιβεβαίωση αυτή ακολουθεί μια πρόσφατη έκθεση του Fortune, η οποία ανέφερε ότι αρκετά στελέχη της Binance, συμπεριλαμβανομένου του Hillmann, επέλεξαν να εγκαταλείψουν το ανταλλακτήριο λόγω ανησυχιών σχετικά με την απάντηση του CEO Changpeng “CZ” Zhao στη συνεχιζόμενη έρευνα του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DOJ). Η έκθεση επικαλέστηκε εσωτερική πηγή ως αναφορά.

Μεταξύ των αξιοσημείωτων αποχωρήσεων ήταν ο γενικός σύμβουλος Han Ng και ο ανώτερος αντιπρόεδρος για τη συμμόρφωση Steven Christie, σύμφωνα με την έκθεση του Fortune.

Απαντώντας στις αναφορές, ο Zhao ανέβηκε στο Twitter, απορρίπτοντάς τες ως “FUD” (φόβος, αβεβαιότητα και αμφιβολία) και υποστηρίζοντας ότι οι λόγοι πίσω από τις παραιτήσεις των στελεχών ήταν κατασκευασμένοι και εντελώς ανακριβείς.

Το Bloomberg δημοσίευσε επίσης μια έκθεση, βασισμένη σε πληροφορίες από άλλη πηγή, σύμφωνα με την οποία η Eleanor Hughes, επικεφαλής του νομικού τμήματος για τις περιοχές Ασίας-Ειρηνικού (APAC) και Μέσης Ανατολής/Βόρειας Αφρικής (MENA), θα αναλάβει τη θέση του νέου γενικού συμβούλου, αντικαθιστώντας τον Ng. Επιπλέον, ο Noah Perlman, ο οποίος ανέλαβε το ρόλο του Chief Compliance Officer τον Φεβρουάριο, αναμένεται να παραμείνει στην εταιρεία.

Όταν της ζητήθηκε σχόλιο, η Binance παρέπεμψε στο tweet του Zhao ως απάντηση στο θέμα.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ φέρεται να διεξάγει έρευνα κατά της Binance επειδή φέρεται να επέτρεψε στους Ρώσους να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα κατά παράβαση των αμερικανικών κυρώσεων. Επιπλέον, τον Ιούνιο, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) κατέθεσε μήνυση κατά της Binance, κατηγορώντας το ανταλλακτήριο για προσφορά μη εγγεγραμμένων τίτλων και κατάχρηση κεφαλαίων πελατών, μεταξύ άλλων κατηγοριών. Τον Μάρτιο, η Επιτροπή Εμπορευματικών Συμβολαίων Μελλοντικής Διαπραγμάτευσης (CFTC) μήνυσε επίσης την Binance, ισχυριζόμενη ότι η εταιρεία δεν είχε εγγραφεί σωστά στη ρυθμιστική αρχή.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: