Έκθεση αποκαλύπτει την έρευνα του FBI τον Μάρτιο στην κατοικία του συνιδρυτή της Kraken

Το σπίτι του Jesse Powell, συνιδρυτή της Kraken, φέρεται να ερευνήθηκε από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) τον Μάρτιο. Η έρευνα ήταν μέρος μιας έρευνας σχετικά με ισχυρισμούς ότι ο Πάουελ παραβίασε και παρακολουθούσε στον κυβερνοχώρο μια μη κερδοσκοπική καλλιτεχνική ομάδα.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται δημοσίευμα των New York Times της 6ης Ιουλίου, ο Powell κατηγορείται ότι παρενέβη σε λογαριασμούς υπολογιστών που σχετίζονται με το Verge Center for the Arts, τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ίδρυσε. Το FBI, μαζί με το γραφείο του εισαγγελέα των ΗΠΑ για τη Βόρεια Περιφέρεια της Καλιφόρνια, ερευνά τον Πάουελ τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, κατασχέθηκαν ηλεκτρονικές συσκευές από την κατοικία του Powell στο Brentwood του Λος Άντζελες. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι εισαγγελείς δεν έχουν κατηγορήσει επίσημα τον Πάουελ για κανένα έγκλημα.

Ο δικηγόρος του Πάουελ, Μπράντον Φοξ, δήλωσε ότι η έρευνα περιστρέφεται κυρίως γύρω από τους ισχυρισμούς του Verge Center for the Arts και δεν σχετίζεται με την εμπλοκή του Πάουελ στη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων. Ο ισχυρισμός αυτός φέρεται να επιβεβαιώθηκε από εκπρόσωπο της Kraken, του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων που συνίδρυσε ο Πάουελ.

Ο Φοξ τόνισε ακόμη ότι ο Πάουελ υποστηρίζει την αθωότητά του και ότι δεν έχει εμπλακεί σε καμία παρανομία.

Το CryptoNea επικοινώνησε με τον Jesse Powell για να σχολιάσει, αλλά δεν έλαβε άμεση απάντηση.

Ο Powell ίδρυσε την καλλιτεχνική ομάδα με έδρα το Σακραμέντο το 2007, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Ωστόσο, το προφίλ του στο LinkedIn αναφέρει τον ρόλο του ως ιδρυτή και μέλος του διοικητικού συμβουλίου από τον Απρίλιο του 2010.

Η Kraken παραμένει το δεύτερο μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες, κατατάσσεται πίσω από την Coinbase, σύμφωνα με στοιχεία της CoinMarketCap.

Τον Φεβρουάριο, η Kraken αντιμετώπισε μέτρα επιβολής της νομοθεσίας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), επειδή δεν καταχώρησε την προσφορά και την πώληση του προγράμματος υπηρεσιών Staking της. Η εταιρεία κατέληξε σε διακανονισμό με την SEC, συμφωνώντας να καταβάλει ένα σημαντικό πρόστιμο ύψους 30 εκατομμυρίων δολαρίων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: