Η τιμή του XRP βλέπει 30% ανοδική πορεία μετά τα σπασίματα της βασικής περιοχής αντίστασης

Το XRP σημείωσε εντυπωσιακή άνοδο κατά 60% το πρώτο τρίμηνο του 2023, υποβοηθούμενη από την αυξανόμενη κερδοσκοπία σχετικά με τη νομική νίκη της Ripple έναντι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) και το ευρύτερο ανοδικό κλίμα στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

Το ζεύγος XRP/USD βλέπει τώρα περισσότερα κέρδη το δεύτερο τρίμηνο, κυρίως λόγω ενός κλασικού ανοδικού μοτίβου συνέχισης.

XRP price paints bull pennant

Στα τέλη Μαρτίου, το XRP ξεπέρασε την πολύμηνη αντίσταση της ανοδικής γραμμής τάσης, αποτρέποντας μια πιθανή διόρθωση 35%. Η ανάκαμψη έφτασε τα 0,58 δολάρια στις 29 Μαρτίου, το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2022.

Τώρα, το XRP έχει παγιωθεί πλάγια σε αυτό που φαίνεται να είναι ένα bull pennant. Αυτό το ανοδικό μοτίβο συνέχισης σχηματίζεται όταν η τιμή παγιώνεται μέσα σε ένα συμμετρικό τρίγωνο αφού υποστεί ένα ισχυρό ράλι.

Ένα bull pennant επιλύεται αφού η τιμή ξεπεράσει την ανώτερη γραμμή τάσης, ενώ συνοδεύεται από αύξηση του όγκου συναλλαγών. Ο στόχος διάσπασης του μοτίβου προκύπτει προσθέτοντας το ύψος της προηγούμενης ανοδικής τάσης (flagpole) στο σημείο διάσπασης.

Με άλλα λόγια, ένας ανοδικός στόχος των 0,65 δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο για την τιμή του XRP, περίπου 30% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα.

Αντίθετα, ένα αποφασιστικό κλείσιμο κάτω από την κατώτερη γραμμή τάσης του σημαινόμενου κινδυνεύει να ακυρώσει την ανοδική ρύθμιση και αυξάνει την πιθανότητα το XRP να δοκιμάσει τον εκθετικό κινητό μέσο όρο 50 ημερών (50-day EMA, το κόκκινο κύμα) κοντά στα $0,44 ως τον επόμενο καθοδικό στόχο.

Οι φάλαινες μαζεύουν το XRP καθώς το δολάριο εξασθενεί

Η αύξηση της τιμής του XRP σε σχέση με το προηγούμενο έτος συμπίπτει με την αύξηση της συσσώρευσης φαλαινών, σύμφωνα με τα δεδομένα που παρακολουθεί η Santiment.

Για παράδειγμα, η προσφορά των XRP που κατέχουν οι περισσότερες ομάδες διευθύνσεων φαλαινών – είτε πρόκειται για 1.000-10.000 XRP είτε για 100 εκατομμύρια-1 δισεκατομμύριο XRP – έχει αυξηθεί παράλληλα με τα κέρδη του 40% το 2023, παρά τις αναφορές για ορισμένες φάλαινες που απορρίπτουν XRP αξίας περίπου 35 εκατομμυρίων δολαρίων.

Εν τω μεταξύ, η αποδυνάμωση του αμερικανικού δολαρίου έχει ενισχύσει τα περιουσιακά στοιχεία που συνδέονται με τον κίνδυνο σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένου του Bitcoin, του οποίου η συσχέτιση με το XRP παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό σε καθημερινό χρονικό πλαίσιο φέτος.

Συνολικά, το ανοδικό σενάριο για το XRP εξακολουθεί να εξαρτάται από μια νίκη της Ripple κατά της SEC βραχυπρόθεσμα, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και ένα σενάριο “sell the news”.

Αυτό το άρθρο δεν περιέχει επενδυτικές συμβουλές ή συστάσεις. Κάθε επενδυτική και εμπορική κίνηση ενέχει κίνδυνο και οι αναγνώστες θα πρέπει να διεξάγουν τη δική τους έρευνα όταν λαμβάνουν μια απόφαση.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: