Ο Do Kwon καταδικάστηκε σε 4 μήνες φυλάκιση στο Μαυροβούνιο για αδικήματα με πλαστά διαβατήρια

Ο Do Kwon, ιδρυτής της Terraform Labs, κρίθηκε ένοχος από δικαστήριο του Μαυροβουνίου για χρήση πλαστού διαβατηρίου και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών. Ο Han Chong-joon, πρώην οικονομικός διευθυντής της Terraform Labs και συνάδελφος του Kwon, κατηγορήθηκε επίσης και έλαβε την ίδια ποινή. Η ανακοίνωση του δικαστηρίου, που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Βασικού Δικαστηρίου του Μαυροβουνίου, αναφέρει ότι ο χρόνος που πέρασαν και τα δύο άτομα υπό κράτηση θα ληφθεί υπόψη ως μέρος της ποινής.

Οι κατηγορίες κατά του Do Kwon αφορούν απόπειρα εξόδου από τη χώρα με τη χρήση πλαστού διαβατηρίου της Κόστα Ρίκα. Κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας, ο Kwon ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε για την υποτιθέμενη πλαστογραφία και απέδωσε την ευθύνη σε ένα κινεζικό πρακτορείο. Φέρεται να δήλωσε ότι είχε προμηθευτεί τα πλαστά διαβατήρια και τα ταξιδιωτικά έγγραφα, συμπεριλαμβανομένου του διαβατηρίου της Κόστα Ρίκα, μέσω τρίτων πρακτορείων.

Ο Kwon υποστήριξε την αθωότητά του όσον αφορά την πλαστογράφηση των ταξιδιωτικών εγγράφων, τονίζοντας ότι χρησιμοποιούσε το διαβατήριο της Κόστα Ρίκα για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν είχε λόγο να αμφιβάλλει για τη γνησιότητά του.

Εκτός από την άρνηση των ισχυρισμών περί πλαστογραφίας, ο Do Kwon διέψευσε επίσης τους ισχυρισμούς ότι είχε κάνει οικονομικές δωρεές στον Milojko Spajić, πρώην υπουργό Οικονομικών του Μαυροβουνίου και νυν ηγέτη του κόμματος “Ευρώπη Τώρα”.

Η υπόθεση αναδεικνύει τις νομικές συνέπειες που αντιμετωπίζουν ο Kwon και ο συνεργάτης του στο Μαυροβούνιο για τη χρήση πλαστού διαβατηρίου. Η ετυμηγορία χρησιμεύει ως υπενθύμιση της σημασίας της τήρησης των νομικών πρωτοκόλλων και της επαλήθευσης της γνησιότητας των ταξιδιωτικών εγγράφων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: