Η μεγάλη επιτυχία της Cyberport: 150 εταιρείες Web3 προσελκύονται στο Χονγκ Κονγκ μέσα σε μόλις ένα χρόνο

Η Cyberport του Χονγκ Κονγκ, ένας ψηφιακός κόμβος που ιδρύθηκε από την κυβέρνηση για την προώθηση της καινοτομίας, προσέλκυσε με επιτυχία πάνω από 150 εταιρείες Web3 μέσα σε ένα χρόνο, σύμφωνα με δήλωση του Υπουργού Οικονομικών Paul Chan Mo-po.

Η σημαντική εισροή εταιρειών Web3 ακολούθησε την επένδυση της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ ύψους 7 εκατομμυρίων δολαρίων (50 εκατομμυρίων γιουάν) για την επιτάχυνση της ανάπτυξης της τεχνολογίας Web3 με βάση το blockchain, τόνισε ο Chan Mo-po.

Ο Chan Mo-po περιέγραψε περαιτέρω την υποστήριξη της κυβέρνησης προς τον τομέα, δηλώνοντας ότι η Cyberport έχει λάβει περίπου 64 εκατομμύρια δολάρια (500 εκατομμύρια HK$) σε χρηματοδότηση μέσω του “πιλοτικού προγράμματος υποστήριξης του ψηφιακού μετασχηματισμού”. Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο να βοηθήσει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην εφαρμογή ψηφιακών λύσεων.

Η Cyberport, το οποίο διαχειρίζεται μια εξ ολοκλήρου κρατική θυγατρική της διοίκησης της Ειδικής Διοικητικής Περιφέρειας (ΕΔΠ) του Χονγκ Κονγκ, φιλοξενεί σήμερα συνολικά 1.900 επιχειρήσεις, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πέρυσι, το Χονγκ Κονγκ εισήγαγε τη δική του νομοθεσία για τα κρυπτονομίσματα, επιτρέποντας στους μικροεπενδυτές να επενδύουν απευθείας σε κρύπτο περιουσιακά στοιχεία, και τοποθετήθηκε ως δικαιοδοσία υπέρ των κρύπτο. Έκτοτε, η χώρα έχει δείξει σταθερά την υποστήριξή της στον κλάδο. Τον Ιανουάριο, εν μέσω της κρίσης του FTX, ο Υπουργός Οικονομικών εξέφρασε τη δέσμευση της τοπικής κυβέρνησης και των ρυθμιστικών αρχών να δημιουργήσουν ένα οικοσύστημα κρύπτο και fintech μέχρι το 2023.

Στις 13 Ιανουαρίου, ο κορεατικός τεχνολογικός γίγαντας Samsung ανακοίνωσε την έναρξη ενός Bitcoin Futures Active ETF στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, υπήρχαν αναφορές που έδειχναν ότι ορισμένοι Κινέζοι αξιωματούχοι είχαν σιωπηρά εγκρίνει τις προσπάθειες του Χονγκ Κονγκ υπέρ των κρύπτο, με τους τοπικούς επιχειρηματίες να εικάζουν ότι το Χονγκ Κονγκ θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως πεδίο δοκιμών για τα κρυπτονομίσματα χωρίς να αποτελεί απειλή για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα της Κίνας.

Από τον Μάρτιο, πάνω από 80 επιχειρήσεις κρύπτο είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ίδρυση γραφείων στο Χονγκ Κονγκ, γεγονός που δείχνει το αυξανόμενο ενδιαφέρον και την εμπιστοσύνη στο φιλικό προς τα κρύπτο περιβάλλον της περιοχής.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: