Η Binance αποσύρει την εγγραφή για ανενεργή επιχείρηση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σημειώστε ότι το ακόλουθο άρθρο βασίζεται στις διαθέσιμες πληροφορίες και στην απάντηση της Binance στο Cointelegraph. Ενδέχεται να προκύψουν ενημερώσεις ή διευκρινίσεις σχετικά με τη ρυθμιστική κατάσταση της Binance.

Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance συνεχίζει να αντιμετωπίζει ρυθμιστικές προκλήσεις, με αποτέλεσμα την απόσυρσή του από διάφορες μεγάλες αγορές.

Η Binance Markets Limited (BML), η θυγατρική της Binance με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, ακύρωσε επίσημα την εγγραφή της στην Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς (FCA).

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Binance, η BML είχε λάβει άδειες της FCA για δραστηριότητες που δεν χρησιμοποιήθηκαν ή δεν προσφέρθηκαν ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με τις συστάσεις της FCA, η Binance αποφάσισε να ακυρώσει αυτές τις άδειες, καθώς ήταν απίθανο να απαιτηθούν στο μέλλον.

Η FCA επιβεβαίωσε την ολοκλήρωση του αιτήματος ακύρωσης της BML στις 30 Μαΐου 2023. Ως αποτέλεσμα, καμία οντότητα της Binance δεν έχει επί του παρόντος άδεια από την FCA να παρέχει υπηρεσίες στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως αναφέρεται στον ιστότοπο της ρυθμιστικής αρχής.

Η Binance διευκρίνισε ότι η ακύρωση της εγγραφής της BML δεν επηρεάζει τις επιχειρησιακές της δραστηριότητες. Η Binance.com, η πρωταρχική πλατφόρμα, δεν κατέχει ούτε λειτουργεί υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι αποκλειστικά διαθέσιμη στους καταναλωτές του Ηνωμένου Βασιλείου με αντίστροφη πρόσκληση.

Ο εκπρόσωπος της Binance τόνισε επίσης ότι η εταιρεία εξακολουθεί να διατηρεί πέντε ρυθμιζόμενες οντότητες στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πολωνίας και της Σουηδίας. Το στέλεχος ανέφερε ότι η Binance προετοιμάζεται για την εφαρμογή του κανονισμού για τις αγορές κρύπτο περιουσιακών στοιχείων (MiCA) το 2024/2025, ο οποίος απαιτεί την ενοποίηση των δραστηριοτήτων για τη χορήγηση διαβατηρίου σε όλη την Ευρώπη.

Αναφέρθηκαν επίσης οι πρόσφατες ακυρώσεις εγγραφών σε χώρες όπως η Κύπρος, η Ολλανδία και η Νιγηρία, με την Binance να κάνει λόγο για στρατηγικές αποφάσεις που βασίζονται σε ρυθμιστικές εκτιμήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Binance είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν ρυθμιστικά ζητήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το 2021, η FCA διέταξε την Binance να σταματήσει όλες τις ρυθμιζόμενες δραστηριότητες εντός της χώρας.

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται σε μια στιγμή που η Binance αντιμετωπίζει νομικές προκλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς αντιμετωπίζει αστικές αγωγές από ρυθμιστικές αρχές όπως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) και η Επιτροπή Εμπορευματικών Συμβολαίων Μελλοντικής Διαπραγμάτευσης (CFTC).

Παρά τις προκλήσεις αυτές, ο Chief Strategy Officer της Binance, Patrick Hillmann, εξέφρασε πρόσφατα τη δέσμευση της εταιρείας για κανονιστική συμμόρφωση στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η κατάσταση παραμένει ρευστή και ενδέχεται να προκύψουν περαιτέρω ενημερώσεις σχετικά με το ρυθμιστικό καθεστώς της Binance, καθώς η εταιρεία αντιμετωπίζει τις τρέχουσες νομικές υποθέσεις της.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: